To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.3] Praca klimatyzacji - pytanie

tommo1982 - 20-09-2018, 21:50
Temat postu: [MSS 1.3] Praca klimatyzacji - pytanie
Witam,

zaczęła mnie zastanawiać praca mojej klimatyzacji. Jako, że martwię się na zapas, i samochód posiadam od niedawna, to pomyślałem - zapytam się mądrzejszych od siebie.

Problem jest taki. Jakieś 3 miesiące temu wymieniałem chłodnicę klimy i parę innych rzeczy plus napełnianie. Po włączeniu obroty podskakiwały i wszystko ładnie pracowało, czyli tak jak być powinno. Teraz włączam klimę i pracuje ona tak - zauważyłem to stojąc na światłach - obroty skaczą, słychać jak załącza się kompresor, wentylatory, popracuje tak parę minut i się rozłącza. Po minucie wentylatory, kompresor znów ruszają, popracują trochę i stop i tak w kółko. Klima chłodzi, nie narzekam. Zastanawia mnie tylko taka przerywana praca. Norma, czy zacząć się martwić i jechać do mechanika?

Bizi78 - 20-09-2018, 22:08

tommo1982 napisał/a:
Norma, czy zacząć się martwić i jechać do mechanika?

Moim zdaniem to norma, ale zawsze możesz podjechać do speców od klimy i dopytać :wink: .

Hugo - 26-09-2018, 22:12

tommo1982, wszystko z klimą jest w jak najlepszym porządku. Tak ma być, szczególnie w obecnych temperaturach na zewnątrz.
tommo1982 - 26-09-2018, 22:47

Hugo napisał/a:
tommo1982, wszystko z klimą jest w jak najlepszym porządku. Tak ma być, szczególnie w obecnych temperaturach na zewnątrz.

Dzięki, uspokoiłeś moją głowę :)