To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C50 88-92] Nie mogę uruchomić silnika

Anonymous - 02-04-2007, 21:03
Temat postu: [C50 88-92] Nie mogę uruchomić silnika
witam mam colta 1990 ostatnio cos mi sie robi nie chce palic gdy przekrecam kluczyk to nie obraca i gasna kontrolki a jak odpalilem na pych gdy wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem i nie bylo tez awaryjnych a wczoraj wsiadlem i gra ale ta niepewnosc czy zapali czy nie prosze o rade .sosna

nie nazywamy tematow w stylu: "pomocy" albo "zgasl" - bo z tego nic nie wynika dla ew. czytajacych - polecam przeczytac regulamin forum

Adaho_krak - 02-04-2007, 23:51

po pierwsze nie ten dział

po drugie Twój problem elektryka najprawdopodobniej brak ładownia albo akumulator śmieć lub bardzo rzadka przyczyna słaba masa silnika :)

Anonymous - 03-04-2007, 10:40

adaho_krak napisał/a:
Twój problem elektryka

Zgadza się.

adaho_krak napisał/a:
najprawdopodobniej brak ładownia albo akumulator śmieć

Gdyby tak było, to aku by się rozładował i w ogóle by nie odpalił. A kolega pisze, że raz odpala, a raz nie.

Mój typ na dziś: ECU (17 lat ma i pewnie nie widział jeszcze elektronika :wink: )

sosna napisał/a:
wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem

Silniczek krokowy???

Jednakowoż uważam, że powinien się wypowiedzieć ktoś bardziej doświadczony :roll:

Mały OT:
U mnie na klawiaturze oprócz literek są też takie robaczki: kropki, przecinki, itp. Myślałem, że tak mają wszyscy :twisted:

Krzyzak - 03-04-2007, 10:58

dondaj, ja tez nie czytalem co gosc napisal - bez tych robaczkow (jak nazwales) jego tekst jest niezrozumialy
ale coz - sam sobie winien

zauwaz jednak, ze to 1.3 (tak stoi kolo avatara) - czyli gaznik, wiec komp czy krokowy odpada

Anonymous - 03-04-2007, 11:13

Krzyzak napisał/a:
to 1.3 (tak stoi kolo avatara)

A to ci niespodzianka :oops: To zupełnie nie mam pojęcia, co to może być :roll:

Następnym razem skoncentruję się bardziej na treści, a nie na wrażeniach estetycznych :mrgreen:

Hugo - 03-04-2007, 11:33

sosna napisał/a:
nie chce palic gdy przekrecam kluczyk to nie obraca i gasna kontrolki a jak odpalilem na pych gdy wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem
Akumulator masz słaby lub nie ładuje alternator. Poza tym przeczyść styki rozrusznika. Jak to zrobisz i nie pomoże to będziemy myśleć.
Anonymous - 03-04-2007, 15:28

a ja malem tak samo, dokladnie zaraz po tym jak kupilem auto i pomoglo przeczyszczenie klem papierem sciernym i mocne dokrecenie kabli do akumulatora, a akumulator mialem nowy swiezo se sklepu ;]