[XX-92]Colt C50 i starsze - [C50 88-92] Nie mogę uruchomić silnika
Anonymous - 02-04-2007, 21:03 Temat postu: [C50 88-92] Nie mogę uruchomić silnika witam mam colta 1990 ostatnio cos mi sie robi nie chce palic gdy przekrecam kluczyk to nie obraca i gasna kontrolki a jak odpalilem na pych gdy wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem i nie bylo tez awaryjnych a wczoraj wsiadlem i gra ale ta niepewnosc czy zapali czy nie prosze o rade .sosna
nie nazywamy tematow w stylu: "pomocy" albo "zgasl" - bo z tego nic nie wynika dla ew. czytajacych - polecam przeczytac regulamin forum
Adaho_krak - 02-04-2007, 23:51
po pierwsze nie ten dział
po drugie Twój problem elektryka najprawdopodobniej brak ładownia albo akumulator śmieć lub bardzo rzadka przyczyna słaba masa silnika
Anonymous - 03-04-2007, 10:40
adaho_krak napisał/a: | Twój problem elektryka |
Zgadza się.
adaho_krak napisał/a: | najprawdopodobniej brak ładownia albo akumulator śmieć |
Gdyby tak było, to aku by się rozładował i w ogóle by nie odpalił. A kolega pisze, że raz odpala, a raz nie.
Mój typ na dziś: ECU (17 lat ma i pewnie nie widział jeszcze elektronika )
sosna napisał/a: | wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem |
Silniczek krokowy???
Jednakowoż uważam, że powinien się wypowiedzieć ktoś bardziej doświadczony
Mały OT:
U mnie na klawiaturze oprócz literek są też takie robaczki: kropki, przecinki, itp. Myślałem, że tak mają wszyscy
Krzyzak - 03-04-2007, 10:58
dondaj, ja tez nie czytalem co gosc napisal - bez tych robaczkow (jak nazwales) jego tekst jest niezrozumialy
ale coz - sam sobie winien
zauwaz jednak, ze to 1.3 (tak stoi kolo avatara) - czyli gaznik, wiec komp czy krokowy odpada
Anonymous - 03-04-2007, 11:13
Krzyzak napisał/a: | to 1.3 (tak stoi kolo avatara) |
A to ci niespodzianka To zupełnie nie mam pojęcia, co to może być
Następnym razem skoncentruję się bardziej na treści, a nie na wrażeniach estetycznych
Hugo - 03-04-2007, 11:33
sosna napisał/a: | nie chce palic gdy przekrecam kluczyk to nie obraca i gasna kontrolki a jak odpalilem na pych gdy wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem | Akumulator masz słaby lub nie ładuje alternator. Poza tym przeczyść styki rozrusznika. Jak to zrobisz i nie pomoże to będziemy myśleć.
Anonymous - 03-04-2007, 15:28
a ja malem tak samo, dokladnie zaraz po tym jak kupilem auto i pomoglo przeczyszczenie klem papierem sciernym i mocne dokrecenie kabli do akumulatora, a akumulator mialem nowy swiezo se sklepu ;]
|
|
|