Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C50 88-92] Nie mogę uruchomić silnika
Autor Wiadomość
sosna
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2007, 21:03   [C50 88-92] Nie mogę uruchomić silnika

witam mam colta 1990 ostatnio cos mi sie robi nie chce palic gdy przekrecam kluczyk to nie obraca i gasna kontrolki a jak odpalilem na pych gdy wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem i nie bylo tez awaryjnych a wczoraj wsiadlem i gra ale ta niepewnosc czy zapali czy nie prosze o rade .sosna

nie nazywamy tematow w stylu: "pomocy" albo "zgasl" - bo z tego nic nie wynika dla ew. czytajacych - polecam przeczytac regulamin forum
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 03-04-2007, 09:24, w całości zmieniany 1 raz  

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-04-2007, 23:51   

po pierwsze nie ten dział

po drugie Twój problem elektryka najprawdopodobniej brak ładownia albo akumulator śmieć lub bardzo rzadka przyczyna słaba masa silnika :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

dondaj
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2007, 10:40   

adaho_krak napisał/a:
Twój problem elektryka

Zgadza się.

adaho_krak napisał/a:
najprawdopodobniej brak ładownia albo akumulator śmieć

Gdyby tak było, to aku by się rozładował i w ogóle by nie odpalił. A kolega pisze, że raz odpala, a raz nie.

Mój typ na dziś: ECU (17 lat ma i pewnie nie widział jeszcze elektronika :wink: )

sosna napisał/a:
wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem

Silniczek krokowy???

Jednakowoż uważam, że powinien się wypowiedzieć ktoś bardziej doświadczony :roll:

Mały OT:
U mnie na klawiaturze oprócz literek są też takie robaczki: kropki, przecinki, itp. Myślałem, że tak mają wszyscy :twisted:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 03-04-2007, 10:58   

dondaj, ja tez nie czytalem co gosc napisal - bez tych robaczkow (jak nazwales) jego tekst jest niezrozumialy
ale coz - sam sobie winien

zauwaz jednak, ze to 1.3 (tak stoi kolo avatara) - czyli gaznik, wiec komp czy krokowy odpada

dondaj
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2007, 11:13   

Krzyzak napisał/a:
to 1.3 (tak stoi kolo avatara)

A to ci niespodzianka :oops: To zupełnie nie mam pojęcia, co to może być :roll:

Następnym razem skoncentruję się bardziej na treści, a nie na wrażeniach estetycznych :mrgreen:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 03-04-2007, 11:33   

sosna napisał/a:
nie chce palic gdy przekrecam kluczyk to nie obraca i gasna kontrolki a jak odpalilem na pych gdy wlaczylem swiatla krotkie lub dlugie to silnik gasnie calkiem
Akumulator masz słaby lub nie ładuje alternator. Poza tym przeczyść styki rozrusznika. Jak to zrobisz i nie pomoże to będziemy myśleć.

qubex
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2007, 15:28   

a ja malem tak samo, dokladnie zaraz po tym jak kupilem auto i pomoglo przeczyszczenie klem papierem sciernym i mocne dokrecenie kabli do akumulatora, a akumulator mialem nowy swiezo se sklepu ;]

Odpowiedz do tematu