To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Radio brak prądu ?

Rysiek123 - 05-03-2019, 19:13
Temat postu: Radio brak prądu ?
Cześć i czołem , jestem nowy i stałem się posiadaczem piniaaka.
Mam z nim kilka problemów oczywiście standardowo mcpershona oraz inne naprawy blacharskie
Lecz problem leży z radiem , oryginalne nie działa zamiennik które mam na próbkę również nie.
Sprawdziłem bezpieczniki pod maska w żółtej obwódce oraz pod nogami kierowcy ale wszystko ok. Co jeszcze sprawdzić ? Nie dochodzi prąd na koske. Dzięki za podpowiedzi

Mefisto92 - 07-03-2019, 22:07

O proszę, brzmi jak nowy właściciel mojego Pinina :D Miałem nadzieję że problem z radiem okażę się łatwy do rozwiązania, mi jeszcze niedawno działało i nie mam pojęcia co mogło się uszkodzić, samochód przez ostatni czas stał w garażu nie używany. A tak poza tematem pokaż kiedyś roboty blacharskie które przy nim zrobisz, jestem ciekaw jak poważne były jego problemy z rudą
Rysiek123 - 19-05-2019, 22:46

Jasne , z radiem jak sie później okazało niestety spalony bezpiecznik którego nie znalazłem.
A naprawy blacharskie hmmm. Pokaze kilka fotek , trochę go zamotałam , pozostaje mi włożyć inne mcperhsony od xtraila i lepsze opony.
Narazie wyglada tak:

Dosyć mocno eksploatuje go w terenie i narazie jesscze wszystko trzyma się kupy (ramą)
Oczywiście co wyjazd w teren to urwany łącznik albo ukręcona połos czy skrzywiony drążek.
Spalanie nie zachwyca bo w terenie 100km za 100zl .

Mefisto92 - 22-05-2019, 20:16

Nic nie widzę, wyślij jakąś fote na priv