Outlander II GEN Techniczne - Alarm aktywacja
xavi78 - 01-04-2019, 22:21 Temat postu: Alarm aktywacja Hej.
Razem z miśkiem dystałem alarm.
Oczywiście instrukcji brak.
Alarm to prawdopodobnie Gemini.
Po lewej stronie kierownicy mam gniazdo z dwoma bolcami, do którego się dokłada taki mały klucz elektroniczny, w celu dezaktywacji.
Zrobiłem tak i się wyłączył.
Pali się teraz ciągle czerwona dioda, ale załączyć alarmu tym małym kluczem już nie mogę.
Jakieś pomysły?
sharky - 02-04-2019, 17:16
Info z instrukcji (dotyczy alarmu GEMINI 933):
AWARYJNE ROZBROJENIE KLUCZEM ELEKTRONICZNYM
Ten wariant rozbrojenia jest stosowany przy "AWARYJNYM ROZBROJENIU" i "CAŁKOWITYM ROZBROJENIU".
Po włożeniu elektronicznego klucza do odpowiedniego gniazda, system rozbroi się i wyłączy, a także nie uzbroi się ponownie po użyciu pilota samochodowego.
Aby przywrócić normalne funkcjonowanie, włóż ponownie klucz elektroniczny do odpowiedniego gniazda. Krótki sygnał dźwiękowy i błysk diody LED poinformuje, że system jest ponownie uzbrojony.
Jeżeli powyższa wskazówka nie działa być może wprowadziłeś alarm w tryb programowania (przyłożyłeś elektroniczny klucz do gniazda na włączonym zapłonie). Musisz wtedy przeprowadzić całe programowanie od początku do końca według tej instrukcji http://www.avsgemini.com/...ion%20guide.pdf (programowanie na stronie 12, punkt 11.0 - SYSTEM PROGRAMMING oraz na stronie 13, punkt 12.0 - SYSTEM PROGRAMMING EXAMPLE, instrukcja w j. angielskim).
|
|
|