Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm aktywacja
Autor Wiadomość
xavi78 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 D 177km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-04-2019, 22:21   Alarm aktywacja

Hej.
Razem z miśkiem dystałem alarm.
Oczywiście instrukcji brak.
Alarm to prawdopodobnie Gemini.
Po lewej stronie kierownicy mam gniazdo z dwoma bolcami, do którego się dokłada taki mały klucz elektroniczny, w celu dezaktywacji.
Zrobiłem tak i się wyłączył.
Pali się teraz ciągle czerwona dioda, ale załączyć alarmu tym małym kluczem już nie mogę.
Jakieś pomysły?

sharky 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-04-2019, 17:16   

Info z instrukcji (dotyczy alarmu GEMINI 933):

AWARYJNE ROZBROJENIE KLUCZEM ELEKTRONICZNYM
Ten wariant rozbrojenia jest stosowany przy "AWARYJNYM ROZBROJENIU" i "CAŁKOWITYM ROZBROJENIU".

Po włożeniu elektronicznego klucza do odpowiedniego gniazda, system rozbroi się i wyłączy, a także nie uzbroi się ponownie po użyciu pilota samochodowego.

Aby przywrócić normalne funkcjonowanie, włóż ponownie klucz elektroniczny do odpowiedniego gniazda. Krótki sygnał dźwiękowy i błysk diody LED poinformuje, że system jest ponownie uzbrojony.

Jeżeli powyższa wskazówka nie działa być może wprowadziłeś alarm w tryb programowania (przyłożyłeś elektroniczny klucz do gniazda na włączonym zapłonie). Musisz wtedy przeprowadzić całe programowanie od początku do końca według tej instrukcji :arrow: http://www.avsgemini.com/...ion%20guide.pdf (programowanie na stronie 12, punkt 11.0 - SYSTEM PROGRAMMING oraz na stronie 13, punkt 12.0 - SYSTEM PROGRAMMING EXAMPLE, instrukcja w j. angielskim).

Odpowiedz do tematu