To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Zapach benzyny

Jacek390 - 13-06-2019, 13:30
Temat postu: Zapach benzyny
Witam. podczas tych upałów po zatrzymaniu się wyczuwam zapach benzyny i nie ma różnicy gdy jeżdżę na gazie czy benzynie. Zapach czuć z tyłu samochodu tak mi się przynajmniej wydaje. W czołgałem się pod spód i wszędzie sucho . Czy ktoś może to już przerabiał ? Mowa jest o Mitsubishi Outlander dwójka 2,4 benzyna z gazem.
Bzyk_R1 - 13-06-2019, 13:43

Jacek390, sprawdź jak wygląda rura wlewu paliwa. Zaobserwuj czy przy odkręcaniu korka słychać ten charakterystyczny pssssyk.
Jacek390 - 13-06-2019, 14:03

Bzyk_R1 napisał/a:
Jacek390, sprawdź jak wygląda rura wlewu paliwa. Zaobserwuj czy przy odkręcaniu korka słychać ten charakterystyczny pssssyk.
Ok. Dzięki. Jak będzie pssyt to dobrze czy źle ? Sprawdzałem i nie słychać pssssyt .
Bzyk_R1 - 13-06-2019, 16:48

Jacek390, jak nie ma psyyyt to znaczy że jest nieszczelność na rurze wlewu i sobie wyrównuje ciśnienie jakąś dziurą. Sucho jest pod autem bo mamy gorąc a benzyna odparuje w mgnieniu oka. I właśnie te opary benzyny czujesz w czasie jazdy. Prawdopodobnie będzie widać wyciek przy tankowaniu benzyny. Schyl się wtedy i zaobserwuj.
Jacek390 - 13-06-2019, 17:31

Bzyk_R1 napisał/a:
Jacek390, jak nie ma psyyyt to znaczy że jest nieszczelność na rurze wlewu i sobie wyrównuje ciśnienie jakąś dziurą. Sucho jest pod autem bo mamy gorąc a benzyna odparuje w mgnieniu oka. I właśnie te opary benzyny czujesz w czasie jazdy. Prawdopodobnie będzie widać wyciek przy tankowaniu benzyny. Schyl się wtedy i zaobserwuj.
. W czasie jazdy nie czuć tylko na postoju treaz jeszcze raz sprawdziłem po dłuższej jeździe i jest psssyt
Bzyk_R1 - 13-06-2019, 21:18

To jeszcze zwróć uwagę przy wlewaniu benzyny...
Jacek390 - 13-06-2019, 21:52

Jutro jadę na kanał i sprawdzę cały układ paliwowy