To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Poziomowanie swiatel przednich pajero iv

Anonymous - 01-08-2019, 17:37
Temat postu: Poziomowanie swiatel przednich pajero iv
Witam pojawila sie kontrolka poziomowania swiatel a tym samym brak ustawiania poziomu . Gdzie szukac przyczyny ramiona od czujników przy kołach cale nie uszkodzone. Pomocy co lub gdzie sprawdzic co moze byc przyczyna.
mikello - 01-08-2019, 21:26

Wartałoby sprawdzic czy elektrycznie nie są uszkodzone czujniki przy wahaczach.
Ja niestety kiedyś po wpadnieciu w spora dziurę złamałem jeden.
I tu dla potomnych w podobnej sytuacji, zamiast kupować w kosmicznej cenie czujnik, zakupiłem przegubiki kulkowe modelarskie plus kawałek nagwintowanego pręta i kosztowała mnie ta naprawa całe 25 chyba złotych.

działa 4 lata bez zarzutu

jepm - 12-08-2019, 11:20

jeżeli ramiona są całe to spróbuj "rozruszać" czujnik - zwykle pomaga pociągniecie za ramiona czujników z przodu i z tyłu w górę i w dół oraz na boki - jeżeli zadziała to trzeba to wszystko oczyścić - powinien jeszcze trochę posłużyć
Anonymous - 15-08-2019, 19:06

poruszalem nimi gora dol troche jest lepiej . ale raz dzialaja raz nie

[ Dodano: 22-08-2019, 12:27 ]
kontrolka zgasła jak rozruszalem ale swieca bardzo w dol . co moze byc jeszcze

[ Dodano: 22-08-2019, 13:08 ]
a moze trzeba je recznie wyregulowac by swiecily wyzej przy lampach bo czujniki przy kolach niemaja na to wplywu

speedy175 - 06-10-2020, 12:19

Witam
Mam podobny problem czujniki są sprawne (sprawdzane na innym samochodzie) posiada ktoś może schemat elektryczny od poziomowania ? Dodam ze kontrolka od poziomowania mi się nie zaswieca a światła po odpaleniu robią szybki test do góry i spadają do najniższego poziomu ktoś może to przerabiał już gdy ruszam czynnikiem nic się nie dzieje a w chwili obecnej niestety nie mam możliwości podpięcia pod kompa zeby sprawdzić co się dzieje

zbyszekm2 - 13-10-2020, 15:32

speedy175 napisał/a:
Witam
Mam podobny problem czujniki są sprawne (sprawdzane na innym samochodzie) posiada ktoś może schemat elektryczny od poziomowania ? Dodam ze kontrolka od poziomowania mi się nie zaswieca a światła po odpaleniu robią szybki test do góry i spadają do najniższego poziomu ktoś może to przerabiał już gdy ruszam czynnikiem nic się nie dzieje a w chwili obecnej niestety nie mam możliwości podpięcia pod kompa zeby sprawdzić co się dzieje

Stancie we trzy osoby na tylny zderzak i sprawdz co się zrobi?