Poziomowanie swiatel przednich pajero iv |
Autor |
Wiadomość |
malarek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2019, 17:37 Poziomowanie swiatel przednich pajero iv
|
|
|
Witam pojawila sie kontrolka poziomowania swiatel a tym samym brak ustawiania poziomu . Gdzie szukac przyczyny ramiona od czujników przy kołach cale nie uszkodzone. Pomocy co lub gdzie sprawdzic co moze byc przyczyna. |
|
|
|
 |
mikello
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DID A/T 2008,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2019, 21:26
|
|
|
Wartałoby sprawdzic czy elektrycznie nie są uszkodzone czujniki przy wahaczach.
Ja niestety kiedyś po wpadnieciu w spora dziurę złamałem jeden.
I tu dla potomnych w podobnej sytuacji, zamiast kupować w kosmicznej cenie czujnik, zakupiłem przegubiki kulkowe modelarskie plus kawałek nagwintowanego pręta i kosztowała mnie ta naprawa całe 25 chyba złotych.
działa 4 lata bez zarzutu |
_________________ Mikello |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
Wysłany: 12-08-2019, 11:20
|
|
|
jeżeli ramiona są całe to spróbuj "rozruszać" czujnik - zwykle pomaga pociągniecie za ramiona czujników z przodu i z tyłu w górę i w dół oraz na boki - jeżeli zadziała to trzeba to wszystko oczyścić - powinien jeszcze trochę posłużyć |
|
|
|
 |
malarek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2019, 19:06
|
|
|
poruszalem nimi gora dol troche jest lepiej . ale raz dzialaja raz nie
[ Dodano: 22-08-2019, 12:27 ]
kontrolka zgasła jak rozruszalem ale swieca bardzo w dol . co moze byc jeszcze
[ Dodano: 22-08-2019, 13:08 ]
a moze trzeba je recznie wyregulowac by swiecily wyzej przy lampach bo czujniki przy kolach niemaja na to wplywu |
|
|
|
 |
speedy175
Nowy Forumowicz
Auto: pajero iv 2014 3.2 200km
|
Wysłany: 06-10-2020, 12:19
|
|
|
Witam
Mam podobny problem czujniki są sprawne (sprawdzane na innym samochodzie) posiada ktoś może schemat elektryczny od poziomowania ? Dodam ze kontrolka od poziomowania mi się nie zaswieca a światła po odpaleniu robią szybki test do góry i spadają do najniższego poziomu ktoś może to przerabiał już gdy ruszam czynnikiem nic się nie dzieje a w chwili obecnej niestety nie mam możliwości podpięcia pod kompa zeby sprawdzić co się dzieje |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 13-10-2020, 15:32
|
|
|
speedy175 napisał/a: | Witam
Mam podobny problem czujniki są sprawne (sprawdzane na innym samochodzie) posiada ktoś może schemat elektryczny od poziomowania ? Dodam ze kontrolka od poziomowania mi się nie zaswieca a światła po odpaleniu robią szybki test do góry i spadają do najniższego poziomu ktoś może to przerabiał już gdy ruszam czynnikiem nic się nie dzieje a w chwili obecnej niestety nie mam możliwości podpięcia pod kompa zeby sprawdzić co się dzieje |
Stancie we trzy osoby na tylny zderzak i sprawdz co się zrobi? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|