L200 Techniczne do 2005r. - Mitsubishi l200 2.5td 99km nie odpala, pompa wtryskowa
michas135 - 17-08-2019, 19:35 Temat postu: Mitsubishi l200 2.5td 99km nie odpala, pompa wtryskowa Witam
Mitsubishi 2.5td 99km odpala, kiedy się zagrzeje i zgasze nie odpala, musi wystygnąć.
Przy próbie uruchumienia na ciepłym kompletnie nie dostaje paliwa nie puszczę dymka nic.
Imoo sprawne 100%
Potrzebuje schemat elektryczy pompy wtryskowej.
Jest tam z tyłu cewka na powrocie paliwa, kolejna od strony głowicy a na górze czujnik położenia gazu..
Co to za cewka z tyłu na kroccu przelewowym paliwa, kolejna cewka od strony głowicy, czy to jest nastawnik początku kąta wtrysku?
Jesli dobrze myślę to co nim steruje, jeden czujnik temperatury silnika?
Koledzy co mogło polecieć?
zbyszekm2 - 22-08-2019, 08:33 Temat postu: Re: Mitsubishi l200 2.5td 99km nie odpala, pompa wtryskowa
michas135 napisał/a: | Witam
Mitsubishi 2.5td 99km odpala, kiedy się zagrzeje i zgasze nie odpala, musi wystygnąć.
Przy próbie uruchumienia na ciepłym kompletnie nie dostaje paliwa nie puszczę dymka nic.
Imoo sprawne 100%
Potrzebuje schemat elektryczy pompy wtryskowej.
Jest tam z tyłu cewka na powrocie paliwa, kolejna od strony głowicy a na górze czujnik położenia gazu..
Co to za cewka z tyłu na kroccu przelewowym paliwa, kolejna cewka od strony głowicy, czy to jest nastawnik początku kąta wtrysku?
Jesli dobrze myślę to co nim steruje, jeden czujnik temperatury silnika?
Koledzy co mogło polecieć? |
Jak będzie ciepły polej pompe zimna woda i zobacz czy odpali, jesli tak, to uszkodzona głowica w pompie wtryskowej.
Cam - 23-09-2020, 12:43
Cześć. Mam taki sam przypadek . Po rozgrzaniu nie odpala . Po schłodzeniu pompy odpala . Co to może być ?
zbyszekm2 - 25-09-2020, 14:17
Cam napisał/a: | Cześć. Mam taki sam przypadek . Po rozgrzaniu nie odpala . Po schłodzeniu pompy odpala . Co to może być ? |
Pompa
Cam - 25-09-2020, 14:29
Już naprawione. Zaworek kodowy w pompie wymieniony
krzysiek 73 - 05-08-2021, 21:50
Cam, Witam ,mam taki sam problem ,jaki był koszt naprawy mozesz podać troche wiecej szczegółow.
|
|
|