|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi l200 2.5td 99km nie odpala, pompa wtryskowa |
Autor |
Wiadomość |
michas135
Nowy Forumowicz michas135
Auto: Mitsubishi l200 2.5td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2019, 19:35 Mitsubishi l200 2.5td 99km nie odpala, pompa wtryskowa
|
|
|
Witam
Mitsubishi 2.5td 99km odpala, kiedy się zagrzeje i zgasze nie odpala, musi wystygnąć.
Przy próbie uruchumienia na ciepłym kompletnie nie dostaje paliwa nie puszczę dymka nic.
Imoo sprawne 100%
Potrzebuje schemat elektryczy pompy wtryskowej.
Jest tam z tyłu cewka na powrocie paliwa, kolejna od strony głowicy a na górze czujnik położenia gazu..
Co to za cewka z tyłu na kroccu przelewowym paliwa, kolejna cewka od strony głowicy, czy to jest nastawnik początku kąta wtrysku?
Jesli dobrze myślę to co nim steruje, jeden czujnik temperatury silnika?
Koledzy co mogło polecieć? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-08-2019, 08:33 Re: Mitsubishi l200 2.5td 99km nie odpala, pompa wtryskowa
|
|
|
michas135 napisał/a: | Witam
Mitsubishi 2.5td 99km odpala, kiedy się zagrzeje i zgasze nie odpala, musi wystygnąć.
Przy próbie uruchumienia na ciepłym kompletnie nie dostaje paliwa nie puszczę dymka nic.
Imoo sprawne 100%
Potrzebuje schemat elektryczy pompy wtryskowej.
Jest tam z tyłu cewka na powrocie paliwa, kolejna od strony głowicy a na górze czujnik położenia gazu..
Co to za cewka z tyłu na kroccu przelewowym paliwa, kolejna cewka od strony głowicy, czy to jest nastawnik początku kąta wtrysku?
Jesli dobrze myślę to co nim steruje, jeden czujnik temperatury silnika?
Koledzy co mogło polecieć? |
Jak będzie ciepły polej pompe zimna woda i zobacz czy odpali, jesli tak, to uszkodzona głowica w pompie wtryskowej. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Cam
Nowy Forumowicz
Auto: L200
|
Wysłany: 23-09-2020, 12:43
|
|
|
Cześć. Mam taki sam przypadek . Po rozgrzaniu nie odpala . Po schłodzeniu pompy odpala . Co to może być ? |
_________________ Cam cnc |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 25-09-2020, 14:17
|
|
|
Cam napisał/a: | Cześć. Mam taki sam przypadek . Po rozgrzaniu nie odpala . Po schłodzeniu pompy odpala . Co to może być ? |
Pompa |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Cam
Nowy Forumowicz
Auto: L200
|
Wysłany: 25-09-2020, 14:29
|
|
|
Już naprawione. Zaworek kodowy w pompie wymieniony |
_________________ Cam cnc |
|
|
|
 |
krzysiek 73
Nowy Forumowicz
Auto: pajero sport
|
Wysłany: 05-08-2021, 21:50
|
|
|
Cam, Witam ,mam taki sam problem ,jaki był koszt naprawy mozesz podać troche wiecej szczegółow. |
|
|
|
 |
|
|