To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Odpowietrzenie układu paliwowego

bradko - 20-08-2019, 11:33
Temat postu: [II 2.0 DID] Odpowietrzenie układu paliwowego
Zdarzyło mi się niestety wyjeździć paliwo do końca. Nigdzie pod maską nie widzę niczego, co przypominałoby ręczną pompkę paliwa. Jak więc outlandera teraz uruchomić?
szeryf85 - 20-08-2019, 16:32

Mój kolega miał taki przypadek, ponoć serwis kazał kręcić tak długo rozrusznikiem aż silnik odpalił. Tak zrobił, i nic złego się nie stało :)
supeer - 20-08-2019, 19:44

U mnie w 2,2 pod maska jest taki przezroczysty wezyk paliwa. Odepnij go od listwy i wtedy krec, jak pojawi sie paliwo to go zaloz, powinien odpalic 8)
kajos - 20-08-2019, 20:56
Temat postu: Re: Odpowietrzenie układu paliwowego
bradko napisał/a:
Zdarzyło mi się niestety wyjeździć paliwo do końca. Nigdzie pod maską nie widzę niczego, co przypominałoby ręczną pompkę paliwa. Jak więc outlandera teraz uruchomić?

masz w 2.0DID pompe paliwa w zbiorniku
po przekreceniu stacyjki 5s pompuje,chyba ze silnik pracuje to caly czas bo dostaje impulsy z silnika
jak zapowietrzysz uklad to wystarczy kilka razy stacyjke wlaczyc i powinien odpalic

bradko - 21-08-2019, 10:32
Temat postu: Re: Odpowietrzenie układu paliwowego
No więc dla potomnych zostawię informację, jak to się skończyło.
Rano samochód po nalaniu 6 litrów paliwa nie chciał odpalić. Po południu, uzyskawszy na forum informację, że powinien, dolałem kolejne 6 i prawie od razu załapał.
Dzięki, bo już byłem wyposażony w dużą strzykawę i gumowy wężyk, żeby zassać paliwo do filtra. Na szczęście się nie przydały.