To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Spryskiwacze reflektorów w Outku z USA

Drejson - 09-09-2019, 22:21
Temat postu: Spryskiwacze reflektorów w Outku z USA
Witam. Posiadam Outlandera 2012 z fabrycznymi ksenonami lecz bez spryskow(auto z USA). Czy ktoś próbował założyć spryskiwacze samemu? Co jest potrzebne do tego po za zbiornikiem, pompką, dyszami z mocowaniem i zaślepka?
Bzyk_R1 - 09-09-2019, 22:34

No oczywiście przycisk/manetka ze spryskiem jeszcze.
Drejson - 09-09-2019, 23:03

Chciałbym zrobić to jak w oryginale wiec najlepiej jakby był w manetce. Pod maską bezpiecznik ma być w miejscu nr6. Po za manetka będzie potrzebny tez jakiś przekaźnik. Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat. Czy ktoś wie jak powinna wyglądać instalacja elektryczna do spryskow
Bizi78 - 09-09-2019, 23:28

Tutaj masz pokazane umiejscowienie przekaźnika ze względu na silnik.

Oraz schemat instalacji w outku na europę.

Drejson - 11-09-2019, 22:56

Ok, dziękuję za odpowiedź. Jednak to dla mnie zbyt skomplikowane ;) Zlecę to jakimuś specjaliscie. Na ten czas podłącze pompke reflektorów do pompki spryskiwaczy do szyby, będzie to działać? Ewentualnie moze poprzez jakiś oddzielny przycisk. Robił ktoś takie modyfikacje?
Bizi78 - 12-09-2019, 11:02

Podstawa to sprawdzić czy jest oryginalna instalacja, czyli wolna kostka przy zbiorniczku i czy w kostce od manetki są przewody od włączania spryskiwacza.
Co do specjalisty to możesz się skontaktować z tokyo ze Śląska 8) .

Drejson - 12-09-2019, 12:54

Przy zbiorniku nie ma innej kostki oprócz tej od spryskiwacza szyb, więc podejrzewam że przy manetce też nie ma instalacji. Mam uszkodzony zbiorniczek więc od razu mam zamiar kupic taki z pompką do reflektorów.
Trochę daleko Mazur na Śląsk ale zawsze jakiś punkt zaczepienia ;)

Bizi78 - 12-09-2019, 15:01

Drejson napisał/a:
Trochę daleko Mazur na Śląsk

Bo mi się województwa pomieszały, myślałem że podkarpackie :? .