To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] Kontrolka ABS

ckmcjb - 24-09-2019, 17:34
Temat postu: [CY3A 1.8] Kontrolka ABS
Witam od 2 dni mam problem z kontrolką ABS. Podczas uruchomienia silnika załącza się kontrolka abs z błędem na wyświetlaczu, po chwili gaśnie na chwilę 5 min i znowu się włącza. Lancer był pod komputerem który wykazał 1 błąd czujnika obrotu koła z tyłu po prawej stronie, błąd został usunięty po kilku godzinach znowu się pokazał. Pytanie brzmi czy może to być problem z wtyczką czujnika abs i jak się do niej dostać? Proszę tylko o komentarze konkretne i na temat, pozdrawiam.
Bizi78 - 24-09-2019, 19:01

Na filmiku masz pokazane gdzie szukać.
https://www.youtube.com/watch?v=kAFjlSCIN5A

nojajuzniewiem - 24-09-2019, 21:50

proponuje podjechać wieczorem tyłem do ściany, nacisnąć pedał hamulca ok 30 razy, czasami delikatnie i powoli, czasami szybko i zobaczyć czy za każdym razem światło hamulca się świeci, to był problem u mnie
oEdGein - 27-09-2019, 16:16

Cześć. Lancer jest dziwny, dlatego rozwiązanie twojego problemu może być dziwne. W pierwszej kolejności sprawdź czy wszystkie światła stop świecą tak jak powinny. Zrób kilka prób. Dużo osób wymienilo żarówkę stop i problem znikał.
Ja nie miałem tak łatwo , po podłączeniu pod komputer okazało się że czujnik ABS jest do wymiany .

Leszkomis - 27-09-2019, 20:05

Z tego co piszesz, brzmi jak czujnik hamulca.