[CY3A 1.8] Kontrolka ABS |
Autor |
Wiadomość |
ckmcjb
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer X
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2019, 17:34 [CY3A 1.8] Kontrolka ABS
|
|
|
Witam od 2 dni mam problem z kontrolką ABS. Podczas uruchomienia silnika załącza się kontrolka abs z błędem na wyświetlaczu, po chwili gaśnie na chwilę 5 min i znowu się włącza. Lancer był pod komputerem który wykazał 1 błąd czujnika obrotu koła z tyłu po prawej stronie, błąd został usunięty po kilku godzinach znowu się pokazał. Pytanie brzmi czy może to być problem z wtyczką czujnika abs i jak się do niej dostać? Proszę tylko o komentarze konkretne i na temat, pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
nojajuzniewiem
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 24-09-2019, 21:50
|
|
|
proponuje podjechać wieczorem tyłem do ściany, nacisnąć pedał hamulca ok 30 razy, czasami delikatnie i powoli, czasami szybko i zobaczyć czy za każdym razem światło hamulca się świeci, to był problem u mnie |
|
|
|
 |
oEdGein
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 27-09-2019, 16:16
|
|
|
Cześć. Lancer jest dziwny, dlatego rozwiązanie twojego problemu może być dziwne. W pierwszej kolejności sprawdź czy wszystkie światła stop świecą tak jak powinny. Zrób kilka prób. Dużo osób wymienilo żarówkę stop i problem znikał.
Ja nie miałem tak łatwo , po podłączeniu pod komputer okazało się że czujnik ABS jest do wymiany . |
|
|
|
 |
Leszkomis
Forumowicz
Auto: Lancer SB Intense
|
Wysłany: 27-09-2019, 20:05
|
|