To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Nie dziala podswietlanie wyswietlacza

Luq - 09-11-2019, 12:10
Temat postu: Nie dziala podswietlanie wyswietlacza
Witam wszystkich,

Zaczne moze od tego ze pod koniec ubiegłej zimy przestalo mi dzialac podgrzewanie tylnej szyby. Wiadomo, ze cale lato nie bylo mi potrzebne wiec nic z tym nie robilem ostatecznie.
Jechalem wczoraj wieczorem i szyba zaparowala wiec odruchowo włączyłem ogrzewanie i zaczela dzialac.
Moja radosc trwala krotko kiedy odkrylem ze jak tylko wylacze to ogrzewanie to zupelnie nie podswietlaja mi sie wskaźniki tj predkosciomierz, obrotomierz itp. Doslownie nic w srodku nie swieci/działa poza gniazdem zapalniczki, wyswietlaczem komputera i swiatlem nad lusterkiem srodkowym.
Chwile pozniej podswietlenie wskaznikow wysiadlo juz zupelnie, niezaleznie od tego czy podgrzewanie szyby bylo włączone czy nie i reszte drogi musialem pokonac w ciemnosci... Swiatla zewnetrzne oczywiscie dzialaly :D

Moja pierwsza mysl to oczywiscie bezpiecznik ale dzisiaj sprawdzilem i sie okazalo ze jest dobry. Na wszelki wypadek i tak zmienilem na nowy ale jak sie domyslacie podswietlanie wyswietlacza i tak nie dziala.

Zauwazylem tez ze lewe swiatlo z tylu nie swieci i teraz sie zastanawiam czy to przypadek i sie tylko zarowka przepalila czy tez poszlo jakies zwarcie.

Jakies pomysly koledzy co sie mogo stac i gdzie szukac przyczyny?
Teraz sie robi ciemno o 16 wiec taka jazda jest naprawde niekomfortowa...

Dzieki za pomoc!