|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie dziala podswietlanie wyswietlacza |
Autor |
Wiadomość |
Luq
Forumowicz
Auto: ?? 1,8 GDI ??
|
Wysłany: 09-11-2019, 12:10 Nie dziala podswietlanie wyswietlacza
|
|
|
Witam wszystkich,
Zaczne moze od tego ze pod koniec ubiegłej zimy przestalo mi dzialac podgrzewanie tylnej szyby. Wiadomo, ze cale lato nie bylo mi potrzebne wiec nic z tym nie robilem ostatecznie.
Jechalem wczoraj wieczorem i szyba zaparowala wiec odruchowo włączyłem ogrzewanie i zaczela dzialac.
Moja radosc trwala krotko kiedy odkrylem ze jak tylko wylacze to ogrzewanie to zupelnie nie podswietlaja mi sie wskaźniki tj predkosciomierz, obrotomierz itp. Doslownie nic w srodku nie swieci/działa poza gniazdem zapalniczki, wyswietlaczem komputera i swiatlem nad lusterkiem srodkowym.
Chwile pozniej podswietlenie wskaznikow wysiadlo juz zupelnie, niezaleznie od tego czy podgrzewanie szyby bylo włączone czy nie i reszte drogi musialem pokonac w ciemnosci... Swiatla zewnetrzne oczywiscie dzialaly
Moja pierwsza mysl to oczywiscie bezpiecznik ale dzisiaj sprawdzilem i sie okazalo ze jest dobry. Na wszelki wypadek i tak zmienilem na nowy ale jak sie domyslacie podswietlanie wyswietlacza i tak nie dziala.
Zauwazylem tez ze lewe swiatlo z tylu nie swieci i teraz sie zastanawiam czy to przypadek i sie tylko zarowka przepalila czy tez poszlo jakies zwarcie.
Jakies pomysly koledzy co sie mogo stac i gdzie szukac przyczyny?
Teraz sie robi ciemno o 16 wiec taka jazda jest naprawde niekomfortowa...
Dzieki za pomoc! |
|
|
|
 |
|
|