Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie dziala podswietlanie wyswietlacza
Autor Wiadomość
Luq 
Forumowicz

Auto: ?? 1,8 GDI ??
Wysłany: 09-11-2019, 12:10   Nie dziala podswietlanie wyswietlacza

Witam wszystkich,

Zaczne moze od tego ze pod koniec ubiegłej zimy przestalo mi dzialac podgrzewanie tylnej szyby. Wiadomo, ze cale lato nie bylo mi potrzebne wiec nic z tym nie robilem ostatecznie.
Jechalem wczoraj wieczorem i szyba zaparowala wiec odruchowo włączyłem ogrzewanie i zaczela dzialac.
Moja radosc trwala krotko kiedy odkrylem ze jak tylko wylacze to ogrzewanie to zupelnie nie podswietlaja mi sie wskaźniki tj predkosciomierz, obrotomierz itp. Doslownie nic w srodku nie swieci/działa poza gniazdem zapalniczki, wyswietlaczem komputera i swiatlem nad lusterkiem srodkowym.
Chwile pozniej podswietlenie wskaznikow wysiadlo juz zupelnie, niezaleznie od tego czy podgrzewanie szyby bylo włączone czy nie i reszte drogi musialem pokonac w ciemnosci... Swiatla zewnetrzne oczywiscie dzialaly :D

Moja pierwsza mysl to oczywiscie bezpiecznik ale dzisiaj sprawdzilem i sie okazalo ze jest dobry. Na wszelki wypadek i tak zmienilem na nowy ale jak sie domyslacie podswietlanie wyswietlacza i tak nie dziala.

Zauwazylem tez ze lewe swiatlo z tylu nie swieci i teraz sie zastanawiam czy to przypadek i sie tylko zarowka przepalila czy tez poszlo jakies zwarcie.

Jakies pomysly koledzy co sie mogo stac i gdzie szukac przyczyny?
Teraz sie robi ciemno o 16 wiec taka jazda jest naprawde niekomfortowa...

Dzieki za pomoc!

Odpowiedz do tematu