To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Poziomowanie ksenonów

totti - 18-12-2019, 19:49
Temat postu: Poziomowanie ksenonów
Witam,

Szukam fachowca w Warszawie który "ogarnie" mi temat poziomowania ksenonów.
Pół roku temu pojawił się problem z poziomowaniem (zaświeciła się kontrolka), wymienione zostały oba czujniki i wszystko było ok. Tydzień temu u diagnosty okazało się że ksenony niestety nie poziomują się (ale kontrolka się nie świeci). Byłem z wizytą u Panów w Autotw, sprawdzili czujniki, cięgła, stwierdzili że wszystko jest ok ale nie są w stanie nic z tym zrobić?!
Będę wdzięczny za pomoc:)

Pozdrawiam

gshesiu - 19-12-2019, 10:17

nie mogę nie zapytać, jak diagnosta sprawdził że ksenony nie poziomują ? Wszedł na hak we dwóch ? Załadował na pakę ze 100kg ?
ruks - 19-12-2019, 18:47

A Pajero nie robi testu po włączeniu świateł mijania? W sumie nigdy nie zwróciłem uwagi.
totti - 19-12-2019, 20:32

gshesiu napisał/a:
nie mogę nie zapytać, jak diagnosta sprawdził że ksenony nie poziomują ? Wszedł na hak we dwóch ? Załadował na pakę ze 100kg ?

Pytać zawsze trzeba......po włączeniu zapłonu ksenony powinny się samopoziomować czyli ustawić na odpowiedniej "przepisowej" wysokości tak?.....niestety "walą" w górę ponad normę a ręczna regulacja nie działa.

KrzysiekC - 20-12-2019, 08:19

Trzeba sprawdzić pozycjonery czy działają prawidłowo.
Może też być uszkodzona instalacja.

Anonymous - 20-12-2019, 20:19

Najprosciej to odkrecic dwie sruby ramienia na ktorym jest czujnik i nim poruszac gora dol, swiatla powinny reagowac albo w dol albo w gore, to samo robimy z przodu.Ja po wymianie czujnika swiatla swiecily mi wysoko pojechalem na stacje i recznie diagnosta wyregulowal mi przy lampach. U mnie tez niema testu gora dol po przekreceniu kluczyka.