To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero I - Luz piasta przegub pajero I 2.6 88r

adik966 - 06-01-2020, 11:54
Temat postu: Luz piasta przegub pajero I 2.6 88r
Dzień dobry mam taki problem ponieważ niedawno kupiłem Pajero 2.6 zobaczyłem luz dosyć duży między przegubem a piasta a teraz gdy włączę napęd 4x4 słychać trzeszczenie w kole nie wiem co może być przyczyna ponieważ to początek mojej przygody z napędem 4x4 link do filmiku pokazującego luz https://youtu.be/TbAJgnxAc3E . Z góry bardzo dziękuje za pomoc :)
boczek140 - 06-01-2020, 18:13

Odpisałem Ci na maila, ale teraz dopiero zobaczyłem filmik. Sprzęgiełka masz automaty czy manuale ?

Rozbierze sprzęgiełka w pierwszej kolejności, kiedyś to rozbierałem u siebie (dosyć prosta rzecz) i jeśli mnie pamięć nie myli to powinna tam być nakrętka. podeślę Ci mailem manualla to zerkniesz sobie jak to wygląda.

Pozdrawiam

adik966 - 06-01-2020, 21:07

sprzęgiełka mam manualne rozebrałem to jest segier i podkładka można by podłożyć podkładke trochę zniwelować luz lecz nie wiem co może trzeszczeć przegub czy sprzęgiełko jest jakaś metoda żeby to sprawdzić :)
boczek140 - 19-01-2020, 16:55

a podkręcałeś drążki skrętne, liftowałeś zawiechę ? U mnie strzelało czasami na skręconych kołach, wymieniłem przeguby na nowe i nic nie pomogło, okazało się że zabardzo wyliftowałem drążki skrętne, kupiłem drugie OME HD i problem zniknął.