Luz piasta przegub pajero I 2.6 88r |
Autor |
Wiadomość |
adik966
Nowy Forumowicz Adrian
Auto: Pajero I 2.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2020, 11:54 Luz piasta przegub pajero I 2.6 88r
|
|
|
Dzień dobry mam taki problem ponieważ niedawno kupiłem Pajero 2.6 zobaczyłem luz dosyć duży między przegubem a piasta a teraz gdy włączę napęd 4x4 słychać trzeszczenie w kole nie wiem co może być przyczyna ponieważ to początek mojej przygody z napędem 4x4 link do filmiku pokazującego luz https://youtu.be/TbAJgnxAc3E . Z góry bardzo dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
boczek140
Forumowicz

Auto: Pajero I
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Cze 2017 Posty: 80 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 06-01-2020, 18:13
|
|
|
Odpisałem Ci na maila, ale teraz dopiero zobaczyłem filmik. Sprzęgiełka masz automaty czy manuale ?
Rozbierze sprzęgiełka w pierwszej kolejności, kiedyś to rozbierałem u siebie (dosyć prosta rzecz) i jeśli mnie pamięć nie myli to powinna tam być nakrętka. podeślę Ci mailem manualla to zerkniesz sobie jak to wygląda.
Pozdrawiam |
_________________ Pajero I - 2.6
 |
|
|
|
 |
adik966
Nowy Forumowicz Adrian
Auto: Pajero I 2.6
|
Wysłany: 06-01-2020, 21:07
|
|
|
sprzęgiełka mam manualne rozebrałem to jest segier i podkładka można by podłożyć podkładke trochę zniwelować luz lecz nie wiem co może trzeszczeć przegub czy sprzęgiełko jest jakaś metoda żeby to sprawdzić |
|
|
|
 |
boczek140
Forumowicz

Auto: Pajero I
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Cze 2017 Posty: 80 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 19-01-2020, 16:55
|
|
|
a podkręcałeś drążki skrętne, liftowałeś zawiechę ? U mnie strzelało czasami na skręconych kołach, wymieniłem przeguby na nowe i nic nie pomogło, okazało się że zabardzo wyliftowałem drążki skrętne, kupiłem drugie OME HD i problem zniknął. |
_________________ Pajero I - 2.6
 |
|
|
|
 |
|