To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Łańcuch rozrządu bardzo hałasuje, ktoś? Coś?

AgaMitsu - 22-05-2020, 17:08
Temat postu: Łańcuch rozrządu bardzo hałasuje, ktoś? Coś?
Hej,mam 4 letniego ASX, ostatnio bardzo słychać łańcuch rozrządu, czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym?
Laknat - 23-05-2020, 10:27

4 letni ASX to jeszcze powinien być na gwarancji. Ja bym pojechał do ASO. Możliwe, że łańcuch się naciągnął i dlatego hałasuje.
AgaMitsu - 23-05-2020, 19:45

Laknat napisał/a:
4 letni ASX to jeszcze powinien być na gwarancji. Ja bym pojechał do ASO. Możliwe, że łańcuch się naciągnął i dlatego hałasuje.

Dziękuję, pojadę, za chwilę mam przegląd, boję się, że będą mnie chcieli naciągnąć na jakąś drogą robotę :-/
Zobaczymy :-)

bob1969 - 23-05-2020, 21:48

Jak się naciągnął to do wymiany.
pitt63 - 24-05-2020, 18:29

No, ale napisz coś bliżej, jaki przebieg, jakie konkretnie objawy na zimnym i ciepłym silniku itp. Na jakim oleju jeździsz. Może to tylko napinacz? Nie jestem pewien ale w obudowie rozrządu jest chyba otwór rewizyjny tj. taka klapka przykręcana na trzy śrubki szóstki. Trzeba ją odkręcić i zobaczyć, co się tam narobiło. Może też tak być, że hałasuje, bardzo podobnie wariator. Daj znać, co tam w ASO powiedzieli.
bob1969 - 24-05-2020, 21:58

Albo góvniany olej albo ktoś przebieg zrobił przez 4 lata.
AgaMitsu - 05-06-2020, 17:37

pitt63 napisał/a:
No, ale napisz coś bliżej, jaki przebieg, jakie konkretnie objawy na zimnym i ciepłym silniku itp. Na jakim oleju jeździsz. Może to tylko napinacz? Nie jestem pewien ale w obudowie rozrządu jest chyba otwór rewizyjny tj. taka klapka przykręcana na trzy śrubki szóstki. Trzeba ją odkręcić i zobaczyć, co się tam narobiło. Może też tak być, że hałasuje, bardzo podobnie wariator. Daj znać, co tam w ASO powiedzieli.

Przebieg 37000, olej nie wiem, zapytam. W serwisie powiedzieli, że wszystko jest ok, hałasuje nadal, ale teraz nie stale tylko jakby przy zamalych obrotach (za wysoki bieg za małe obroty). Także mamy podejrzenia, że coś jednak zrobili:/
Będę obserwować dalej.
W międzyczasie ciepło przyszło i ... kurcze zaczęły się problemy z klimą :cry: Wcześniej nigdy nie było, a teraz ledwo chłodzi. Powrót do serwisu chyba.

joujoujou - 05-06-2020, 19:26

Co tam za silnik masz, tak w ogóle? 1.8 DiD są z natury dość głośne, ktoś tu kiedyś wrzucał film jak to klekoce...