Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Łańcuch rozrządu bardzo hałasuje, ktoś? Coś?
Autor Wiadomość
AgaMitsu 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2020, 17:08   Łańcuch rozrządu bardzo hałasuje, ktoś? Coś?

Hej,mam 4 letniego ASX, ostatnio bardzo słychać łańcuch rozrządu, czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym?

Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Wysłany: 23-05-2020, 10:27   

4 letni ASX to jeszcze powinien być na gwarancji. Ja bym pojechał do ASO. Możliwe, że łańcuch się naciągnął i dlatego hałasuje.

AgaMitsu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-05-2020, 19:45   

Laknat napisał/a:
4 letni ASX to jeszcze powinien być na gwarancji. Ja bym pojechał do ASO. Możliwe, że łańcuch się naciągnął i dlatego hałasuje.

Dziękuję, pojadę, za chwilę mam przegląd, boję się, że będą mnie chcieli naciągnąć na jakąś drogą robotę :-/
Zobaczymy :-)

bob1969 
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
Wysłany: 23-05-2020, 21:48   

Jak się naciągnął to do wymiany.

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 24-05-2020, 18:29   

No, ale napisz coś bliżej, jaki przebieg, jakie konkretnie objawy na zimnym i ciepłym silniku itp. Na jakim oleju jeździsz. Może to tylko napinacz? Nie jestem pewien ale w obudowie rozrządu jest chyba otwór rewizyjny tj. taka klapka przykręcana na trzy śrubki szóstki. Trzeba ją odkręcić i zobaczyć, co się tam narobiło. Może też tak być, że hałasuje, bardzo podobnie wariator. Daj znać, co tam w ASO powiedzieli.

bob1969 
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
Wysłany: 24-05-2020, 21:58   

Albo góvniany olej albo ktoś przebieg zrobił przez 4 lata.

AgaMitsu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-06-2020, 17:37   

pitt63 napisał/a:
No, ale napisz coś bliżej, jaki przebieg, jakie konkretnie objawy na zimnym i ciepłym silniku itp. Na jakim oleju jeździsz. Może to tylko napinacz? Nie jestem pewien ale w obudowie rozrządu jest chyba otwór rewizyjny tj. taka klapka przykręcana na trzy śrubki szóstki. Trzeba ją odkręcić i zobaczyć, co się tam narobiło. Może też tak być, że hałasuje, bardzo podobnie wariator. Daj znać, co tam w ASO powiedzieli.

Przebieg 37000, olej nie wiem, zapytam. W serwisie powiedzieli, że wszystko jest ok, hałasuje nadal, ale teraz nie stale tylko jakby przy zamalych obrotach (za wysoki bieg za małe obroty). Także mamy podejrzenia, że coś jednak zrobili:/
Będę obserwować dalej.
W międzyczasie ciepło przyszło i ... kurcze zaczęły się problemy z klimą :cry: Wcześniej nigdy nie było, a teraz ledwo chłodzi. Powrót do serwisu chyba.

joujoujou 
Forumowicz
łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 05-06-2020, 19:26   

Co tam za silnik masz, tak w ogóle? 1.8 DiD są z natury dość głośne, ktoś tu kiedyś wrzucał film jak to klekoce...

jou

Gość, skomentuj niebieską corolkę.

Gość, skomentuj samochodzik na baterie!

Odpowiedz do tematu