|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Łańcuch rozrządu bardzo hałasuje, ktoś? Coś? |
Autor |
Wiadomość |
AgaMitsu
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2020, 17:08 Łańcuch rozrządu bardzo hałasuje, ktoś? Coś?
|
|
|
Hej,mam 4 letniego ASX, ostatnio bardzo słychać łańcuch rozrządu, czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 23-05-2020, 10:27
|
|
|
4 letni ASX to jeszcze powinien być na gwarancji. Ja bym pojechał do ASO. Możliwe, że łańcuch się naciągnął i dlatego hałasuje. |
|
|
|
 |
AgaMitsu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-05-2020, 19:45
|
|
|
Laknat napisał/a: | 4 letni ASX to jeszcze powinien być na gwarancji. Ja bym pojechał do ASO. Możliwe, że łańcuch się naciągnął i dlatego hałasuje. |
Dziękuję, pojadę, za chwilę mam przegląd, boję się, że będą mnie chcieli naciągnąć na jakąś drogą robotę :-/
Zobaczymy |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
|
Wysłany: 23-05-2020, 21:48
|
|
|
Jak się naciągnął to do wymiany. |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Pomógł: 19 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 514 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 24-05-2020, 18:29
|
|
|
No, ale napisz coś bliżej, jaki przebieg, jakie konkretnie objawy na zimnym i ciepłym silniku itp. Na jakim oleju jeździsz. Może to tylko napinacz? Nie jestem pewien ale w obudowie rozrządu jest chyba otwór rewizyjny tj. taka klapka przykręcana na trzy śrubki szóstki. Trzeba ją odkręcić i zobaczyć, co się tam narobiło. Może też tak być, że hałasuje, bardzo podobnie wariator. Daj znać, co tam w ASO powiedzieli. |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
|
Wysłany: 24-05-2020, 21:58
|
|
|
Albo góvniany olej albo ktoś przebieg zrobił przez 4 lata. |
|
|
|
 |
AgaMitsu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-06-2020, 17:37
|
|
|
pitt63 napisał/a: | No, ale napisz coś bliżej, jaki przebieg, jakie konkretnie objawy na zimnym i ciepłym silniku itp. Na jakim oleju jeździsz. Może to tylko napinacz? Nie jestem pewien ale w obudowie rozrządu jest chyba otwór rewizyjny tj. taka klapka przykręcana na trzy śrubki szóstki. Trzeba ją odkręcić i zobaczyć, co się tam narobiło. Może też tak być, że hałasuje, bardzo podobnie wariator. Daj znać, co tam w ASO powiedzieli. |
Przebieg 37000, olej nie wiem, zapytam. W serwisie powiedzieli, że wszystko jest ok, hałasuje nadal, ale teraz nie stale tylko jakby przy zamalych obrotach (za wysoki bieg za małe obroty). Także mamy podejrzenia, że coś jednak zrobili:/
Będę obserwować dalej.
W międzyczasie ciepło przyszło i ... kurcze zaczęły się problemy z klimą Wcześniej nigdy nie było, a teraz ledwo chłodzi. Powrót do serwisu chyba. |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3423 Skąd: Skąd: Skąd:
|
Wysłany: 05-06-2020, 19:26
|
|
|
Co tam za silnik masz, tak w ogóle? 1.8 DiD są z natury dość głośne, ktoś tu kiedyś wrzucał film jak to klekoce... |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
|
|