Outlander II GEN Techniczne - [II 2.4 MIVEC] Lpg - montaz butli z wielozaworem
parian - 29-07-2020, 16:33 Temat postu: [II 2.4 MIVEC] Lpg - montaz butli z wielozaworem Jestem swiezo po montazu lpg,
Zajrzalem dzisiaj pod auto i widze, że wielozawor skierowany jest przewodami w dół. Wg. mnie daje to niebezpieczeństwo uszkodzenia pezy najechaniu tyłem na przeszkodę.
Możecie zobaczyc jak to u Was wygląda?
Krzyzak - 29-07-2020, 21:55
raczej nie da się inaczej - bo otwór w butli jest z reguły pod kątem i do tego dopasowuje się wielozawór
jeśli się go założy przewodami w górę, to trafią na podłogę
zakładam, że mówimy o butli pod autem a nie w miejscu koła zapasowego w bagażniku?
parian - 30-07-2020, 08:39
Pod autem. Poprawiłem 1 post bo coś zdjęcie mi się nie wkleiło.
Krzyzak - 30-07-2020, 21:37
teraz widzę zdjęcie i niestety trudno mi ocenić bo specjalistą nie jestem
ja myślałem o takiej butli:
jednak wg mnie najlepszym wskaźnikiem czy jest dobrze powinien być poziom gazu na wskaźniku, gdyż pływak musi być umieszczony odpowiednio (no chyba, że czujnik można zamontować po 2 stronach a nie tylko w jednej pozycji)
m_przemek - 31-07-2020, 09:06
parian, U mnie jest podobnie tylko zawór mam mniejszy, albo butlę większą u mnie 50l. I u mnie przewody wychodzą z pod tego plastiku nie ma tych kątowych jak u Ciebie.
Marcino - 31-07-2020, 09:42
ZBiorniki Bormet do montazu pod samochodem tak mają. Podobnie miałem w 307sw.
parian - 02-08-2020, 06:11
Krzyżak, taki zbiornik jak z Twojego zdjęcia to chyba nie da rady, musiałby wisieć do góry nogami, żeby był dostęp do wielozaworu.
Na wskazania stanu lpg nie ma u mnie co patrzeć - podgięty pływak.
Krzyzak - 02-08-2020, 13:11
parian napisał/a: | musiałby wisieć do góry nogami, żeby był dostęp do wielozaworu | właśnie dlatego napisałem, że ten zbiornik zamontowany odwrotnie wielozawór miałby w podłodze
|
|
|