ASX Ogólne - [1.6] Wymiana obicia drzwi
dewrew - 06-08-2020, 22:10 Temat postu: [1.6] Wymiana obicia drzwi Witam,
czy ten materiałowy element można wymienić? jak?
czy trzeba cały boczek ?
Domingez - 31-08-2020, 14:13
tak można, przymierzałem się do tego w tamtym roku.Ale wymieniłem tylko poszycie podłokietnika. Na aliepxress masz ala skórę do wymiany.
dewrew - 05-09-2020, 14:02
czy mozesz mi podać linka do tego poszycia? chodzi o to ze podlokietnik (na boczku) dla pasazera ma jakas dziurke, chce ja wymienić ale nie moge znaleźć i nie wiem jak zdemontowac ten sam element. myslalem ze trzeba wymienic caly boczek.
Domingez - 05-09-2020, 18:52
wymiana sie odbywa bez demontażu drzwi. Popatrz na aukcje jest pokazane na obrazkach. Własnie sobie zamówiłem komplet.
boczki
dewrew - 06-09-2020, 00:48
wygląda że to jest przyklejane to tej poszycia, co wydaje się byc trochę bezsensu. a mnie interesuje wymiana. Podziel się efektami jak skończysz.
Domingez - 06-09-2020, 17:04
robiłem taka sama metodą podłokietnik środkowy. Nic się z nim nie dzieje po roku czasu, wygląda jak z fabryki. Nie wiem jak ten podłokietnik przy drzwiach będzie ale myślę ze efekt tez będzie spoko.
dewrew - 08-09-2020, 14:49
Czyli to się faktycznie przykleja do obecnego poszycia, a nie zastępuje?
W jaki sposób w ogóle rozebrać to obicie drzwi żeby dostac się do podłokietnika ? Coś tu nie puszcza (jedna śrubka przy w uchwycie odkręcona)
[ Dodano: 23-10-2020, 17:43 ]
Domingez napisał/a: | robiłem taka sama metodą podłokietnik środkowy. Nic się z nim nie dzieje po roku czasu, wygląda jak z fabryki. Nie wiem jak ten podłokietnik przy drzwiach będzie ale myślę ze efekt tez będzie spoko. |
i jak przebiegła wymiana? można zobaczyć fotki z procesu i efektu?
em_es - 28-10-2020, 14:50
Kolego, masz na YT filmiki jak krok po kroku rozebrać boczki, np. ten
https://www.youtube.com/watch?v=qPuIyx_BgnE
Sprawdź dokładnie, czy wszystkie śrubki masz odkręcone. Wewnatrz uchwytu chyba jest na dole zaślepka i jeszcze jedna śrubka.
|
|
|