Outlander III GEN Techniczne - Hak - zdjęcia zamontowanego firmy AUTOHAK Słupsk
vava - 21-09-2020, 14:30 Temat postu: Hak - zdjęcia zamontowanego firmy AUTOHAK Słupsk mam pytanie czy ktoś na forum ma zamontowany Hak polskiej firmy AUTOHAK Słupsk zdejmowany...cichłbym zobaczyć jak wygląda po zdjęciu (co wystaje co widać) haka Outlander III.
Brodzins - 22-09-2020, 07:53
Doprecyzuj jaki typ Cię interesuje są montowane od dołu, jak i od czoła zderzaka (wertykalnie i horyzontalnie jak ładnie jest napisane na stronie).
Natomiast jeśli chodzi o Polskie haki - mam steinhoffa i musiałem zdjąć gniazdo haka i mocowanie gniazda elektrycznego i malować. Po 3 latach nie wyglądało reprezentacyjnie.
W drugim aucie z hakiem westfalia nie mam takich problemów po 6 latach przeszło.
Może te AUTOHAK są lepiej zabezpieczone antykorozyjnie...
gelomeloman - 27-09-2020, 19:12
Ja nie mam przekonania do polskich haków po poprzednim aucie. Zamontowałem nowy i za rok farba a raczej powłoka proszkowa ( malowany był proszkowo zapewne) była wszędzie opuchnięta i popękana na całej belce haka a na odcinku do kuli złaziła płatami.
Montowałem klientom używane westfalie i wyglądały bardzo dobrze.
To sobie wyobraźcie jak taka rdza przykręcona do podwozia wpłynie na podwozie w miejscu styku.
Po prostu gangrena za 2 lata.
VICpb - 28-09-2020, 12:06
Ja zdecydowalem sie na oryginal z ASO, po ponad 2 latach wyglada jak nowy. oczywiscie glowka poprzecierana od platformy rowerowej ale generalnie nic sie wiecej nie dzieje...oczywiscie jest odpinany wiec jak nie uzywam to jest w bagazniku koncowka.
|
|
|