Hak - zdjęcia zamontowanego firmy AUTOHAK Słupsk |
Autor |
Wiadomość |
vava
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-09-2020, 14:30 Hak - zdjęcia zamontowanego firmy AUTOHAK Słupsk
|
|
|
mam pytanie czy ktoś na forum ma zamontowany Hak polskiej firmy AUTOHAK Słupsk zdejmowany...cichłbym zobaczyć jak wygląda po zdjęciu (co wystaje co widać) haka Outlander III. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-09-2020, 07:53
|
|
|
Doprecyzuj jaki typ Cię interesuje są montowane od dołu, jak i od czoła zderzaka (wertykalnie i horyzontalnie jak ładnie jest napisane na stronie).
Natomiast jeśli chodzi o Polskie haki - mam steinhoffa i musiałem zdjąć gniazdo haka i mocowanie gniazda elektrycznego i malować. Po 3 latach nie wyglądało reprezentacyjnie.
W drugim aucie z hakiem westfalia nie mam takich problemów po 6 latach przeszło.
Może te AUTOHAK są lepiej zabezpieczone antykorozyjnie... |
|
 |
gelomeloman
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander SE 2.4B 4x4
|
Wysłany: 27-09-2020, 19:12
|
|
|
Ja nie mam przekonania do polskich haków po poprzednim aucie. Zamontowałem nowy i za rok farba a raczej powłoka proszkowa ( malowany był proszkowo zapewne) była wszędzie opuchnięta i popękana na całej belce haka a na odcinku do kuli złaziła płatami.
Montowałem klientom używane westfalie i wyglądały bardzo dobrze.
To sobie wyobraźcie jak taka rdza przykręcona do podwozia wpłynie na podwozie w miejscu styku.
Po prostu gangrena za 2 lata. |
|
|
|
 |
VICpb
Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 '17
|
Wysłany: 28-09-2020, 12:06
|
|
|
Ja zdecydowalem sie na oryginal z ASO, po ponad 2 latach wyglada jak nowy. oczywiscie glowka poprzecierana od platformy rowerowej ale generalnie nic sie wiecej nie dzieje...oczywiscie jest odpinany wiec jak nie uzywam to jest w bagazniku koncowka. |
|
|
|
 |
|