To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] wysiadło podświetlenie schowków

awas - 23-09-2020, 20:54
Temat postu: [EA5A/W 2.5] wysiadło podświetlenie schowków
Z braku odpowiedniej żarówki do schowka pasażera zacząłem rzeźbić coś samemu i zrobiłem zwarcie. Efekt jest taki, że wszystkie bezpieczniki na lewo od kierownicy są całe ale nie świeci mi schowek pasażera, zdechło też podświetlenie schowka między fotelami (chociaż żaróweczka jest cała) i chyba zapalniczki (głowy nie dam czy wcześniej już nie działało). Nie pamiętam też, czy podświetlana jest okolica gałki zmiany biegów w automacie, bo u mnie jest ciemno. Pozostałe światła w normie. Czy są jeszcze jakieś bezpieczniki? Co może być schrzanione?
jacek11 - 23-09-2020, 21:23

W komorze silnika również są bezpieczniki.
Hugo - 24-09-2020, 07:33

Przy wybieraku biegów podświetlane są tylko litery P R N D.
awas - 24-09-2020, 14:48

Faktycznie, spalony był bezpiecznik w komorze silnika. Już wszystko działa. Dzięki.

Swoją drogą, powymieniałem już większość oświetlenia na led, został mi tylko panel od nawiewu (kontrolki są przepalone ale bałem się za to zabierać). Jest na forum opis jak się za to zabrać ale brakuje foto. Czy ktoś to już przerabiał? Na co zwrócić uwagę?

savagger995 - 24-09-2020, 20:40

Jak wycinając klima-tronik nie jest to jakoś skomplikowane. Najpierw łapiesz za osłonę drążka zmiany biegów od strony biegów 2 4 R łapiąc za mieszek ciągniesz całość do góry. Następnie wyciągasz radio całkowicie razem ze stelażem. Można ściągnąć cały boczek obok nóg odkręcając wkręty następnie ciągniesz w stronę deski rozdzielczej będzie ci łatwiej. Pora na najtrudniejsze łapiesz za konsole jedna ręka od dołu druga u góry i równocześnie ciągniesz do siebie. Siedzi dosyć mocno. Jak ci wyskoczy to odpinasz dwie kostki od klimatronika, kabel z żaróweczką do popielniczki i cygaretki plus kabel prądowy do niej. I to wszytko składasz w odwrotnej kolejności. Jakbym o czymś zapomniał to Hugo poprawi :D
Hugo - 24-09-2020, 22:00

savagger995 napisał/a:
Jakbym o czymś zapomniał to Hugo poprawi
Za bardzo się nie przyłożyłeś, dwója z plusem :mrgreen: