[EA5A/W 2.5] wysiadło podświetlenie schowków |
Autor |
Wiadomość |
awas
Forumowicz
Auto: Avance 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2020, 20:54 [EA5A/W 2.5] wysiadło podświetlenie schowków
|
|
|
Z braku odpowiedniej żarówki do schowka pasażera zacząłem rzeźbić coś samemu i zrobiłem zwarcie. Efekt jest taki, że wszystkie bezpieczniki na lewo od kierownicy są całe ale nie świeci mi schowek pasażera, zdechło też podświetlenie schowka między fotelami (chociaż żaróweczka jest cała) i chyba zapalniczki (głowy nie dam czy wcześniej już nie działało). Nie pamiętam też, czy podświetlana jest okolica gałki zmiany biegów w automacie, bo u mnie jest ciemno. Pozostałe światła w normie. Czy są jeszcze jakieś bezpieczniki? Co może być schrzanione? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11178 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 23-09-2020, 21:23
|
|
|
W komorze silnika również są bezpieczniki. |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-09-2020, 07:33
|
|
|
Przy wybieraku biegów podświetlane są tylko litery P R N D. |
|
|
|
 |
awas
Forumowicz
Auto: Avance 2.5
|
Wysłany: 24-09-2020, 14:48
|
|
|
Faktycznie, spalony był bezpiecznik w komorze silnika. Już wszystko działa. Dzięki.
Swoją drogą, powymieniałem już większość oświetlenia na led, został mi tylko panel od nawiewu (kontrolki są przepalone ale bałem się za to zabierać). Jest na forum opis jak się za to zabrać ale brakuje foto. Czy ktoś to już przerabiał? Na co zwrócić uwagę? |
|
|
|
 |
savagger995
Forumowicz Savagger
Auto: Galant 99', 6a13
|
Wysłany: 24-09-2020, 20:40
|
|
|
Jak wycinając klima-tronik nie jest to jakoś skomplikowane. Najpierw łapiesz za osłonę drążka zmiany biegów od strony biegów 2 4 R łapiąc za mieszek ciągniesz całość do góry. Następnie wyciągasz radio całkowicie razem ze stelażem. Można ściągnąć cały boczek obok nóg odkręcając wkręty następnie ciągniesz w stronę deski rozdzielczej będzie ci łatwiej. Pora na najtrudniejsze łapiesz za konsole jedna ręka od dołu druga u góry i równocześnie ciągniesz do siebie. Siedzi dosyć mocno. Jak ci wyskoczy to odpinasz dwie kostki od klimatronika, kabel z żaróweczką do popielniczki i cygaretki plus kabel prądowy do niej. I to wszytko składasz w odwrotnej kolejności. Jakbym o czymś zapomniał to Hugo poprawi |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-09-2020, 22:00
|
|
|
savagger995 napisał/a: | Jakbym o czymś zapomniał to Hugo poprawi | Za bardzo się nie przyłożyłeś, dwója z plusem |
|
|
|
 |
|