To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Dziwny dźwięk powyżej ok 6.5k obrotów.

Feliks - 18-11-2020, 10:55
Temat postu: Dziwny dźwięk powyżej ok 6.5k obrotów.
Nie wiem na ile słyszalny będzie dla was na filmiku (ja go słyszę bo wiem, że tam jest). No ale może coś poradzicie co to może być? Generalnie to chodzi wsio normalnie tylko po prostu pojawia się ten niepokojący dźwięk jak by charczenia po przekroczeniu ok 6.5k obrotów. I nie ma różnicy czy na biegu jałowym czy w trakcie jazdy jest to samo.

https://youtu.be/WYgBw_pe_R4

Marcino - 18-11-2020, 10:58

Panie, mało komu silnik się tyle kreci.... ja tam nic nie słysze, może coś w wibracje wpada.
Feliks - 18-11-2020, 13:53

A no wiem. Ja też się zdziwiłem jak 1 raz do odciny dalem na jalowym, a tam do 8.5k dochodzi :O
I też mam nadzieję, że to po prostu wibracje, a autko nowe nie jest.

jacek11 - 18-11-2020, 20:30

Nie słychać niepokojących dźwięków, co nie znaczy, że ich nie ma. Nagraj taki filmik z pod maski. Może tam coś będzie słychać.
Feliks - 19-11-2020, 11:10

Byłem dzisiaj u mechaniora i jak to usłyszał sam się zdziwił ^^, patrzył pod machę to cicho sza więc jest git :D Powiedział, że bardzo prawdopodobnie coś ma delikatny luz np. na wydechu i po prostu wchodzi w wibracje i o coś tam coś lekko dotyka stąd może być ten dźwięk. Nic poważnego. (Jeździć obserwować) :D , udziwo dzisiaj jak od niego wracałem to pod sam koniec powrotu sobie jeszcze wyprzedziłem 1 samochodzik i dźwięk się nie pojawił hehe...
Myślę, że temat do zamknięcia.

Tygr - 19-11-2020, 20:49

Feliks napisał/a:
do 8.5k

Może masz zdjętą blokadę?

Marcino - 20-11-2020, 00:15

Coś wysoko te 8.5k faktycznie
Feliks - 20-11-2020, 12:58

A nie wiem. Kupiłem auto ok 2 miesiecy temu niedaleko poznania. Ale z tego co wiem to rok temu było sprowadzane z Niemiec przez poprzedniego właściciela. Obrotomierz mam do 9k to tak se myślałem, że do 7.5k powinien się kręcić i potem jest już czerwone pole. Na biegu krecilem do właśnie max 7.5k bo potem to już aż strach miałem xD, ale ma ochotę jechać.
Też się właśnie zastanawiałem czy to powinno się tak kręcić bo może i tylko 2.0L, ale zawsze to V6 xD mam zamiar też w jakimś niedalekim okresie czasowym go zhamowac bo dość dobrze się zbiera. Wcześniej 2 lata jeździłem Honda Accord VI Sedan 2.0l vtec 147 kucy z przerobionym całym wydechem na typowo sportowy i tak się nie zbierała jak ten misiek.... A waga podobna tyle, że tam 4 cylindry były. Ale i odcina była przy 6.3k