Eclipse - Techniczne - Akumulator
Anonymous - 17-04-2007, 19:02 Temat postu: Akumulator Dawno na forum mnie nie było.Witam wszystkich.Chciałbym się zapytać jaką wartość natężenia mają wasze akumulatory w eclipsach??Mam problem z gaśnięciem silnika
podczas jazdy i czsami na wolnych obrotach spada ponizej 500 i gaśnie albo jak dojezdzam
do skrzyżowania i wciskam sprzęgło czasami też gaśnie.A podczas jazdy żadna z kontrolek
nie informuje mnie o jakimkolwiek problemie.Czyżby silnikczek krokowy?czy może tez byc to spowodowane tym ze mam stary akumulator?(elektryka pada nie ma iskry i silnik gaśnie?) Czy jeżeli odłączam całkowicie akumulator to ustawienia samochodu resetują się?
A po ponownym połączeniu należy go uczyć wolnych obrotów?Help!
Adaho_krak - 17-04-2007, 20:40
Takumi napisał/a: | podczas jazdy i czsami na wolnych obrotach spada ponizej 500 i gaśnie albo jak dojezdzam
do skrzyżowania i wciskam sprzęgło czasami też gaśnie.A podczas jazdy żadna z kontrolek
nie informuje mnie o jakimkolwiek problemie.Czyżby silnikczek krokowy? |
dokładnie albo zepsuty albo niedouczony
Takumi napisał/a: | A po ponownym połączeniu należy go uczyć wolnych obrotów? |
tak, najlepiej zapalić, włączyć wszystko co się da (odb. elektryczne, włącznie z ogrzewaniem tylnej szyby), i niech chodzi do czasu, dopuki się wentylator chłodnicy nie włączy
wojmi1 - 17-04-2007, 21:15
Takumi, jedz do warsztatu z akumulatorami to ci akum. sprawdza a wg twojego opisu to masz problem z regulacja wolnych obrotow
Anonymous - 20-04-2007, 18:31
albo jak mowi kiepuczi i kilku innych lewe powietrze w dolocie - uszczelki pod wtryskiwaczami lub kolektorem dolotowym
moze tez byc sterowanie silniczkiem krokowym w ECU lub jego kondensatory
Anonymous - 07-05-2007, 20:59 Temat postu: fura gaśnie a może to być też problem sprzęgła?tzn za duży docisk tarczy i gaśnie.Pomimo wciśnięcia
nadal ma styczność i gaśnie albo jakaś wyrobiona sprężyna która go nie dociąga?
Mam pytanie czy w kokpicie przy pedałach gazu hamulca sprzęgła jest tam taki bolec.
czyżby służył on do regulacji sprzęgła?
|
|
|