Pajero Pinin - Pajero Pinin 2.0gdi sonda lambda
Matiii112 - 08-01-2021, 11:44 Temat postu: Pajero Pinin 2.0gdi sonda lambda Która sonda lambda jest odpowiedzialna za paliwo? Przed katalizatorem czy za?
empi - 08-01-2021, 21:35
Ta przed katalizatorem odpowiada za skład mieszanki. Za katalizatorem spełnia tylko funkcję kontrolną stanu katalizatora.
Matiii112 - 08-01-2021, 22:08
empi napisał/a: | Ta przed katalizatorem odpowiada za skład mieszanki. Za katalizatorem spełnia tylko funkcję kontrolną stanu katalizatora. |
Dzięki wielkie. Zobaczymy czy cos pomoze, bo nie chce mi wejsc na obroty i wali w gaznik
[ Dodano: 09-01-2021, 14:38 ]
Matiii112 napisał/a: | empi napisał/a: | Ta przed katalizatorem odpowiada za skład mieszanki. Za katalizatorem spełnia tylko funkcję kontrolną stanu katalizatora. |
Dzięki wielkie. Zobaczymy czy cos pomoze, bo nie chce mi wejsc na obroty i wali w gaznik |
Dupa. Wymienilem sonde i nadal nie równo chodzi i strzela.
empi - 10-01-2021, 16:47
Pisałeś we wcześniejszym temacie, że masz błąd ciśnienia paliwa i tam musisz szukać rozwiązania problemu. Podmieniając w tym przypadku sondę uzyskałeś tylko pewność że działa prawidłowo. Problem ubogiej mieszanki leży wg. mnie po stronie paliwowej a nie powietrza.
|
|
|