Pajero III - Wskaźnik temperatury
FareonX - 09-06-2021, 06:46 Temat postu: Wskaźnik temperatury Wskaźnik temperatury na początku zaczął pływać czyli rosła malała nawet na wyłączonym silniku, mechanik z tym walczył, został wymieniony czujnik temp. przelutował styki do wskaźnika i dalej wariował. Mierzył temp. laserem silnika i niby była w granicach 80 stopni a wskaźnik w samochodzie pokazywał więcej. Musiałem jechać w trasę więc został zdemontowany termostat na stałe. Na trasie przy prędkościach powyżej 100 km/h i jakichś górkach wskaźnik pokazywał wzrost temperatury do maxa, zatrzymywałem się lub zwalniałem do 80 - 70 i wracało do normy. W czym tu może być problem?
zbyszekm2 - 11-06-2021, 09:58 Temat postu: Re: Wskaźnik temperatury
FareonX napisał/a: | Wskaźnik temperatury na początku zaczął pływać czyli rosła malała nawet na wyłączonym silniku, mechanik z tym walczył, został wymieniony czujnik temp. przelutował styki do wskaźnika i dalej wariował. Mierzył temp. laserem silnika i niby była w granicach 80 stopni a wskaźnik w samochodzie pokazywał więcej. Musiałem jechać w trasę więc został zdemontowany termostat na stałe. Na trasie przy prędkościach powyżej 100 km/h i jakichś górkach wskaźnik pokazywał wzrost temperatury do maxa, zatrzymywałem się lub zwalniałem do 80 - 70 i wracało do normy. W czym tu może być problem? |
Uszkodzona pamięc zegara. Wymienić pamięc.
FareonX - 14-06-2021, 18:02
Zgodnie ze wskazówkami z forum, poprawiłem zimny lut na rezystorku R10 i jak na razie odczyt temperatury jest poprawny wielkie dzięki za wskazówkę bo już myślenie było ukierunkowane na uszczelkę głowicy
|
|
|