To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - Mitsubishi Grandis 2.4 - porada

kyuubi1990 - 03-08-2021, 05:48
Temat postu: Mitsubishi Grandis 2.4 - porada
Witam serdecznie zamierzam kupić Grandisa 2.4 do którego będę zakładał instalację LPG. zastanawiam się czy brać pod uwagę automat czy sobie odpuścić i szukać manuala ? Są rzeczy na które warto zwrócić uwagę szukając tego samochodu ? Czytałem, że te silniki są kiepskie do gazu to prawda ? za wszystkie odpowiedzi będę wdzięczny
CB4W_00 - 03-08-2021, 19:42

Te silniki świetnie współpracują z instalacją LPG, kolega ma outlandera z tym silnikiem, instalacja ma 10lat i zero problemów z silnikiem.Ja osobiście nalatałem prawie 40kkm na instalacji STAG i jedyny problem jaki miałem to padniety map sensor, wymieniony na nowy za darmo na gwarancji. Ważne aby instalację zamontował fachowiec. Podstawa to zdjęcie kolektora dolotowego, dobre wtryski np. barracuda lub AC W03, wydajny reduktor. Na yt jest masa filmików z BRC ale nie idź we włoszczyznę tylko jakiś polski sterownik, STAG, KME, Alex.
Ważne również jest aby kontrolować luzy zaworowe, jak masz trochę pojęcia o mechanice sam sobie ustawisz.
Są na tym forum ludzie którzy twierdzą że 4G69 mają gniazda zaworowe z prasowanego ryżu i jest to wierutna bzdura :roll: