|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Grandis 2.4 - porada |
Autor |
Wiadomość |
kyuubi1990
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-08-2021, 05:48 Mitsubishi Grandis 2.4 - porada
|
|
|
Witam serdecznie zamierzam kupić Grandisa 2.4 do którego będę zakładał instalację LPG. zastanawiam się czy brać pod uwagę automat czy sobie odpuścić i szukać manuala ? Są rzeczy na które warto zwrócić uwagę szukając tego samochodu ? Czytałem, że te silniki są kiepskie do gazu to prawda ? za wszystkie odpowiedzi będę wdzięczny |
|
|
|
 |
CB4W_00
Forumowicz
Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 290 Skąd: Złotoryja
|
Wysłany: 03-08-2021, 19:42
|
|
|
Te silniki świetnie współpracują z instalacją LPG, kolega ma outlandera z tym silnikiem, instalacja ma 10lat i zero problemów z silnikiem.Ja osobiście nalatałem prawie 40kkm na instalacji STAG i jedyny problem jaki miałem to padniety map sensor, wymieniony na nowy za darmo na gwarancji. Ważne aby instalację zamontował fachowiec. Podstawa to zdjęcie kolektora dolotowego, dobre wtryski np. barracuda lub AC W03, wydajny reduktor. Na yt jest masa filmików z BRC ale nie idź we włoszczyznę tylko jakiś polski sterownik, STAG, KME, Alex.
Ważne również jest aby kontrolować luzy zaworowe, jak masz trochę pojęcia o mechanice sam sobie ustawisz.
Są na tym forum ludzie którzy twierdzą że 4G69 mają gniazda zaworowe z prasowanego ryżu i jest to wierutna bzdura |
|
|
|
 |
|
|