To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Czujniki ciśnienia w oponach

Łukasz1022 - 17-08-2021, 07:38
Temat postu: Czujniki ciśnienia w oponach
Witam czy można do montować czujniki ciśnienia w ASX 2010r 1.8did
Fabrycznie nie ma zainstalowanych

adek - 17-08-2021, 08:48

Musiałbyś zagadać z Tokyo bo nie wiem czy czegoś nie trzeba dograć aby zaczęło to ze sobą fungać.
Moim zdaniem to ja bym wolał ich nie mieć - mniej problemów :)
Jeden oryginalny czujnik dedykowany do ASX to koszt 120-140zł.

Łukasz1022 - 17-08-2021, 10:50

Dzięki za odpowiedź taka opinia przemawia do mojego rozsądku i portfela
zbigniew77 - 18-08-2021, 18:52
Temat postu: czujnik ciśnienia
Z jednej strony jest to dobre urządzenie bo czuwa nad stanem ciśnienia w oponach o ile masz go na wyposażeniu fabrycznym i nie musisz ponosić dodatkowych kosztów. Ja ma zamontowane fabrycznie i jak na razie działają poprawnie a zdarzyło się ,że po zimie sygnalizowały konieczność zmiany ciśnienia (obniżenia)...bo zrobiło się cieplej i było zbyt wysokie Z drugiej strony to w przypadku uszkodzenia jednego czujnika musisz go wymienić a to już koszt nie tylko zakupu ale i wymiany.
Dla zwykłego użytkownika to taki techniczny,,bajer" który rzadko się przydaje a może przysporzyć problemów jak zacznie ,,wariować" wyświetlając fałszywe alarmy.

begu - 08-09-2021, 18:05

Hej, apropo czujników mój teść ma asx 1.6 2016 rok ma czujniki i nie da się skasować na nich błędu ciśnienia... Czy obejdzie się bez serwisu ?
Fredi1 - 09-09-2021, 19:23

Po skasowaniu trzeba przejechać kilkaset metrów.Chyba że bateria się skończyła albo się któryś zastał. Spróbuj dopompować i później spuścić so danej wartości i wtedy spróbuj zrobić reset.Chyba że teść nieświadomie zmienił sobie pozycję na czujniki zimowe z 1na 2 lub na odwrót.