Outlander II Ogólne - Dźwignia kolumny kierowniczej
msokol - 30-10-2021, 21:17 Temat postu: Dźwignia kolumny kierowniczej Mam pytanie o dźwignie służąca do zmiany położenia kierownicy. Czy może próbował już ktoś ją wymieniać? Guma na tej dźwigni z racji wieku jest trochę styrana. Tzn. zaczyna się łuszczyć.
Zastanawiałem się nad jej regeneracją, bo raczej samej tej dźwigni nie dostanę.
Robił już ktoś coś podobnego?
Doraźne myślałem o tym, żeby potraktować ją gumą w sprayu np. do felg. Sądzicie, że to dobry pomysł?
kulman - 05-11-2021, 08:42
Chyba lepszym rozwiązaniem bedzie kilkukrotne nałożenie termokurczki.
msokol - 07-11-2021, 13:46
Myślałem o tym, ale zobaczę chyba z tą gumą w sprayu. Nałożę na oryginalną gumę. Jak nie zadziała, te wytnę oryginalną gumę i znajdę jakąś końcówkę gumową na płaskownik o takich wymiarach i założę razem z termokurczką
mophus - 20-08-2023, 14:46
U mnie ta rączka podczas upałów zmieniła się w smołe i pobrudziłem sobie spodnie. Zastygnie jak się zrobi zimniej czy zrobi się klejąca jak w tanich myszkach i klawiaturach? Kupno nowej raczej ciężka sprawa.
MbitXX - 20-08-2023, 19:46
Ta guma to jakis gownolit. Ja przetarlem ja wilgotna husteczka dla bobasow i problem zniknal (od 3 dni juz sie nie lepi). Husteczki pare groszy kosztuja w biedronce, lidlu czy od innego pampersa - zwykle sensitive czy podobne (bez mydlin). Nie wiem na jak dlugo pomoglo.
[ Dodano: 21-08-2023, 21:24 ]
Tak, zmoczcie to woda i wtedy przestaje sie lepic. 4 dni - upaly po 40 stopni w aucie (albo i wiecej jak stoi w sloncuu) i lepi sie ledwo ledwo.
mophus - 02-09-2023, 12:17
Tylko u mnie ona zmieniła sie w plastelinę. Możesz ją formować jak ciasto. Kolanem oderwałem jej narożnik . Teraz trochę chłodniej to poczekam aż zrobi się twarda i wtedy zastosuje patent z wodą albo chusteczkami
kampie89 - 10-09-2023, 19:21
U mnie to samo. Co jest przyczyną topienia się gumy? Czy Ozon ma na to wpływ? czy po prostu ten model rączki jest biodegradowalny Bo pod wpływem samej wody po prostu się rozpuszcza
Raiz3n89 - 30-04-2024, 17:53
Cześć Panowie, zanim zauważyłem że ta rączka mi sie stopiła to załatwiłem 3 pary spodni. Oczywiście cała rączka jest w konsystencji plasteliny, nawet ciezko ją odblokować żeby nie zerwać tego. Takie pytanko, czy ktos może próbował sie do niej dostać i odkręcić? Jest to wgle możliwe? Druga sprawa, czy na calej dlugosci tej rączki jest jakiś metalowy rdzeń? Chcialbym to wyjąć i zeskrobać ten szajs.
parian - 01-05-2024, 14:32
U mnie zmieniła konsystencję po ozonowaniu.
Raiz3n89 - 03-05-2024, 13:25
Heh no ale cos z nią zrobiłeś czy cały czas masz plasteline pod kierownica?
parian - 08-05-2024, 12:33
Mam cały czas plastelinę
WiValdiBB - 12-04-2025, 08:52
Też mam ten szajs, benzyna ektsr, ksylen, zmywacz ham, izopropanol, woda z plynem do mycia naczyn, nic tego na spodniach nie rusza, uwalilem juz trzeice spodnie
Jak sobie z tym poradzic, to jest jak guma do zucia tylko czarna, smolista lepka maz
zbychu - 12-04-2025, 14:41 Temat postu: Dźwignia kolumny kierowniczej Ja nie skrobałem tej masy tylko na prawie całą dźwignię nałozyłem termokurczkę i się nie brudzę.
WiValdiBB - 12-04-2025, 15:27
Ogarnięte, sporo rozpuczalnika ksylenowego i benzyny ekstrakcyjnej, zalozona termokurczka
https://files.fm/u/m69mbyjxyw
|
|
|