To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [2.0,I] hamulce problem z jedną stroną..

DanDan - 10-02-2022, 18:32
Temat postu: [2.0,I] hamulce problem z jedną stroną..
Witam,
posiadam outlandera 1 z dziwnym problemem. Ostatnio zagrzał mi się hamulec , myślałem ze tłoczek. Ale stało to się przy ostrym hamowaniu.. koło zablokowało ale puściło. Przy tym pedał hamulca jak by wpadł i łapie przy samym końcu. Rozebrałem zaciski okazało się że jarzmo staneło klocek nie pływał wiec myśle że to to ... kupiłem używkę zacisk i załozyłem... i dziwna sprawa nie podaje mi wogóle płynu na ten zacisk odkręcałem pompowałem wtłaczałem i nic.. wiec pomyślałem że wina to przewód odkreciłem od pompy abs i wtłoczyłem płyn odpowietrznikiem od zacisku. Ale dalej nie pompuje tego zacisku przy hamowaniu ... co to może być ?? dodam iż przewód drożny pompa raczej dobra... ktoś podobnie miał??

Bzyk_R1 - 10-02-2022, 20:03

Rozwiązań jest kilka:
-mam zaciski przód były sprawne u mnie mogę Ci wysłać
-kup zaciski od ASX i zapomnij o badziewiu z Outlandera
-założ brembo od e38 i zapomnij o hamulcach i problemach w Outku.

DanDan - 10-02-2022, 20:32

Ale zaciski mam sprawne tylko jakby pompa nie dawała na ta jedna stronę. Co może być przyczyną.

[ Dodano: 11-02-2022, 11:44 ]
CZy żeby odpowietrzyć pompę ABs, trzeba to robić komputerem ?? Czy ręcznie ??

luk2501 - 11-02-2022, 14:38

Ręcznie najpier tył póżniej przód nie pamiętam ale chyba tył na włączonym zapłonie a przód nie gdzieś to czytałem w serwisówce. Jak piszę bzdury to niech mnie ktoś poprawi.
DanDan - 11-02-2022, 22:03

Próbowałem, okazało się ze pompa hamulcowa nie podawała, zmieniłem i poszedł płyn do wszystkich 4 zacisków. Pedał twardy jak skała ale po wyjechaniu z garażu wpadł w podłogę:-(. Odpowietrzali tył na początku płyn leciał i bomble tez wiec zakręciłem i następne i następne.. i dupa było dobrze dopóki nie wyjechałem..