To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - padło nagłośnienie - pajero 4 2016 alpine ine-w990bt rockfor

nemo gs - 04-07-2022, 22:11
Temat postu: padło nagłośnienie - pajero 4 2016 alpine ine-w990bt rockfor
Dziwna akcja - przestało działać nagłośnienie - chodzi tylko 1 głośnik - ten na środku zamontowany w desce.
Może macie jakieś pomysły- może ktoś miał podobny przypadek...

zbyszekm2 - 05-07-2022, 12:56
Temat postu: Re: padło nagłośnienie - pajero 4 2016 alpine ine-w990bt roc
nemo gs napisał/a:
Dziwna akcja - przestało działać nagłośnienie - chodzi tylko 1 głośnik - ten na środku zamontowany w desce.

zacznij od wzmacniacza i bezpiecznika

nemo gs - 05-07-2022, 21:39
Temat postu: Re: padło nagłośnienie - pajero 4 2016 alpine ine-w990bt roc
zbyszekm2 napisał/a:
nemo gs napisał/a:

zacznij od wzmacniacza i bezpiecznika

Bezpiecznik sprawdzałem - wygląda że ok - wzmacniacz raczej jest w bagażniku po lewej stronie obok subwoofera - pod plastikami - nie chcę tego sam rozbierać - zastanawiałem się czy jakiś bezpiecznik się nie spalił - jeśli jest jakiś dodatkowy przy samym wzmacniaczu to sam się do niego nie dostanę...
Zrobiłem reset radia do ustawień fabrycznych - nie działa mi kamera cofania teraz - mam instrukcję do radia na płycie CD gdzie jest dużo szczegółów m.in. nt programowania i ustawiania kamery cofania - muszę sobie ją druknąć bo komputer jakoś strasznie wolno czyta tę płytę i nie da się z niej korzystać...
Jeśli coś padło to muszę z ASO skorzystać pewnie...

Maceio - 24-10-2022, 23:58

U mnie sytuacja byla taka, że nie działała cała lewa strona od momentu przejęcia samochodu od poprzedniego właściciela.
Zacząłem od wzmacniacza, bo on wydawał mi się podejrzany... I bingo. Wypięte od drgań trzy wtyki. Chyba plastik napierał na wtyki i w końcu je wysunął.
Dostanie się do wzmacniacza... No cóż, łatwe nie jest. Znajduje się za głośnikiem w bagażniku. Aby się tam dostać demontujemy wszystkie plastiki z lewej strony, demontujemy trzeci rząd siedzeń i naszym oczom ukaże się on... Wzmacniacz...