padło nagłośnienie - pajero 4 2016 alpine ine-w990bt rockfor |
Autor |
Wiadomość |
nemo gs
Forumowicz
Auto: outlander III 2.0MT 2018
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-07-2022, 22:11 padło nagłośnienie - pajero 4 2016 alpine ine-w990bt rockfor
|
|
|
Dziwna akcja - przestało działać nagłośnienie - chodzi tylko 1 głośnik - ten na środku zamontowany w desce.
Może macie jakieś pomysły- może ktoś miał podobny przypadek... |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 05-07-2022, 12:56 Re: padło nagłośnienie - pajero 4 2016 alpine ine-w990bt roc
|
|
|
nemo gs napisał/a: | Dziwna akcja - przestało działać nagłośnienie - chodzi tylko 1 głośnik - ten na środku zamontowany w desce.
zacznij od wzmacniacza i bezpiecznika |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
nemo gs
Forumowicz
Auto: outlander III 2.0MT 2018
|
Wysłany: 05-07-2022, 21:39 Re: padło nagłośnienie - pajero 4 2016 alpine ine-w990bt roc
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | nemo gs napisał/a: | Dziwna akcja - przestało działać nagłośnienie - chodzi tylko 1 głośnik - ten na środku zamontowany w desce.
zacznij od wzmacniacza i bezpiecznika |
Bezpiecznik sprawdzałem - wygląda że ok - wzmacniacz raczej jest w bagażniku po lewej stronie obok subwoofera - pod plastikami - nie chcę tego sam rozbierać - zastanawiałem się czy jakiś bezpiecznik się nie spalił - jeśli jest jakiś dodatkowy przy samym wzmacniaczu to sam się do niego nie dostanę...
Zrobiłem reset radia do ustawień fabrycznych - nie działa mi kamera cofania teraz - mam instrukcję do radia na płycie CD gdzie jest dużo szczegółów m.in. nt programowania i ustawiania kamery cofania - muszę sobie ją druknąć bo komputer jakoś strasznie wolno czyta tę płytę i nie da się z niej korzystać...
Jeśli coś padło to muszę z ASO skorzystać pewnie... |
|
|
|
 |
Maceio
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 24-10-2022, 23:58
|
|
|
U mnie sytuacja byla taka, że nie działała cała lewa strona od momentu przejęcia samochodu od poprzedniego właściciela.
Zacząłem od wzmacniacza, bo on wydawał mi się podejrzany... I bingo. Wypięte od drgań trzy wtyki. Chyba plastik napierał na wtyki i w końcu je wysunął.
Dostanie się do wzmacniacza... No cóż, łatwe nie jest. Znajduje się za głośnikiem w bagażniku. Aby się tam dostać demontujemy wszystkie plastiki z lewej strony, demontujemy trzeci rząd siedzeń i naszym oczom ukaże się on... Wzmacniacz... |
|
|
|
 |
|