To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - MAXIECU dla MITSUBISHI

Fred.X - 16-07-2022, 18:47
Temat postu: MAXIECU dla MITSUBISHI
Witam. Ktoś zna ten interfejs i oprogramowanie ? Czy to tylko taki lepszy ELM i więcej w tym marketingu niż korzyści ?
https://allegro.pl/oferta/maxiecu-dla-mitsubishi-polski-system-serwisowy-9843148653

[ Dodano: 23-07-2022, 21:36 ]
A więc nic nie napisano , a ja i tak zamówiłem w ciemno, sporo dostępnych funcji z laptopa m/in ustawienie interwału olejowego, czujnika zmierzchu i deszczu i sporo więcej , powoli poznaje ten program , ale już jestem bardzo zadowolony , za tą kasę super , apilkacja na telefonie to tylko podstawowe funkcje , czyli odczyt i kasowanie , licencja do końca , aktualizacje darmowe , i o dziwo aktualizuje się firmwave samego interfejsu do złącza obd

To masz - 08-11-2022, 20:40

Używasz czy rzuciłeś w kąt? Zmieniłeś coś pożytecznego w swoim OIII w ustawieniach?
Fred.X - 08-11-2022, 22:17

Używam, ustawiłem interwał olejowy na 10 tys i 12 m , i jeszcze jakies pierdoły
mohinder - 09-11-2022, 00:40

A mógłbyś te pierdoły sprecyzować?
Albo może powiesz co chciałes przy pomocy tego zrobić ale sie nie da?

sk0ras - 09-11-2022, 11:44

Fred.X napisał/a:
Używam, ustawiłem interwał olejowy na 10 tys i 12 m , i jeszcze jakies pierdoły

Da się wyłączyć TPMS?

Gac3k - 13-11-2022, 10:58

No właśnie - jak z tym MAXIECU ? Jaką masz wersję ? Jaki koszt ?
Fred.X - 13-11-2022, 11:42

miedzy innymi kalibracja wspomaganie elektrycznego, kalibracja czujnika deszczu, czujnika zmierzchu, programowanie szyb, swiateł, zestawu audio , TMPS nie jestem pewien , immobilizer, itp , sporo tego jest , jesli nie ma się troche wiedzy na ten temat , to radzę odpuścic zabawę, zeby sobie kłopotów nie narobic, ja mam Lancera i Outl III , więc dla mnie był to chyba najlepszy możliwy interfejs

[ Dodano: 13-11-2022, 11:42 ]
Gac3k napisał/a:
No właśnie - jak z tym MAXIECU ? Jaką masz wersję ? Jaki koszt ?
masz linka w pierwszym poście
To masz - 15-12-2022, 11:57

Łatwo można znaleźć filmy, dzięki którym poznamy obsługę programu. Wtedy można zadecydować czy program jest dla nas. Nie ukrywam, że ja się zastanawiam, bo lubię podłubać przy samochodzie.
Natomiast warto nabyć umiejętność interpratacji przynajmniej części podstawowych parametrów. Wtedy bez problemu zdiagnozujemy początki niedomagań wtrysków, turbo lub zaworu EGR. Z dostępnych informacji wynika, że program może posłużyć m.in. do uruchomienia procedury wypalania filtra DPF.
Polecam kanał, bo facet ma wiedzę, którą chce i potrafi się dzielić. Niestety zajmuje się głównie pojazdami z grupy VAG. W tym filmie omawia jak analizować w/w parametry.
https://www.youtube.com/w...DY%C5%BBURbyEKG

Fred.X, Przeczytałem w temacie dotyczącym ASXa, że oprócz standardowej informacji o konieczności wymiany oleju(tej dla użytkownika, którą ustawiałeś u siebie) należy po wymianie oleju zresetować komputerem wartości co ma wpływ na wypalanie filtra DPF. Czy znalazłeś taką funkcję?

[ Dodano: 16-12-2022, 09:18 ]
Na stronie można sprawdzić możliwości programu dla konkretnego pojazdu:
https://baza.maxistore.eu/

Fred.X - 16-12-2022, 15:45

Nie ja mam benzyne z LPG , wiec nie widziałem, być może działa tak, ze dostępne funkcje pojawiają się po podpięciu do ECU