To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] uklad kierwniczy, amorki ?

Anonymous - 27-04-2007, 23:47
Temat postu: [E33A 2.0] uklad kierwniczy, amorki ?
witam! mam pewien "problem", a mianowicie ...
czasem gdy stoje sobie np w korku i trzeba podjezdzac na swiatlach do przodu to z 1-wszego biegu gdy dodam lekko gazu, "przod" zaczyna jakby "skakac"... gdy dodam wiecej gazu autko idzie okej ale to "skakanie" jest wnerwiajace:/ nie wiem cos z amorkami na przodzie czy co?

z innej beczki .. czy to ze oponki piszcza np przy jezdzie po łuku (~60km/h) swiadczy o ich "zniszczeniu" czy to tez cos moze z ukladem kierowniczym ? moze to zabrzmi smiesznie ale zauwazylem ze "piszcza" tylko gdy luk jest w prawo ... opony czy cos innego ? jesli ktos z czyms podobnym mial doczynienia prosze o podpowiedzi ...

z gory dziekuje i pozdrawiam ... :)

zyziowaty - 27-04-2007, 23:55

Jakoś nie bardzo widzę tego "skakania", ale jeżeli chodzi o piszczenie w zakręcie, to stawiam na zbieżność - sprawdź koniecznie, szkoda opon.

pzdr

zyziowaty

<edit:> jeszcze jeden pomysł - może masz luzy w przednim zawieszeniu?

swinks_UK - 28-04-2007, 12:54

Piszczenie opon na łuku to raczej na bank zbieżność, powinny szczególnie piszczeć przy goroących dniach na rozgrzanym asfalcie. Tutaj obok regulacji zbieżności wymień sobie końcówki drążka. Niewielki wydatek, a stare i tak po jakimś czasie się pewnie znowu rozjadą.
Co do skakania stawiałbym na przeguby. Pewnie jest jakiś luz... Nooo czyba, że skaczesz sprzęgłem co? :wink:

swees - 01-05-2007, 00:10

jak dla mnie "skakanie" to zużyte, ślizgające sprzęgło!

pozdr

DamianBlue - 01-05-2007, 00:32

Z tym piszczeniem opon miałem tak samo..... ale wystarczyło sprawdzić ciśnienie w oponach... i w jednej było za mało :) . Po do pompowaniu wszystko było juz ok:D