To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Regeneracja baterii pomorskie

osek1204 - 14-07-2024, 17:31
Temat postu: Regeneracja baterii pomorskie
Witam
Szukam kogoś z Województwa Pomorskiego kto zajmuje się regeneracja Baterii w Outlander Phev z 2014r
Jestem z Chojnic
Pozdrawiam.

waran73 - 15-07-2024, 00:33

Witam.. a co to dzieje się z tą baterią ?
osek1204 - 15-07-2024, 16:13

Zasieg spadł do 20 km no i pokazuje ze bateria ma tylko 23.6AH
Gdzieś tam czytałem że regeneracja baterii pomaga.

waran73 - 15-07-2024, 18:52

Drogocenny kolego...czytaj uważnie..Regeneracja baterii (OIII phev) polega na tym że jesli podnie jedna czy kilka z 80 cel to wymienia się je na sprawne..-Od razy wyobraż sobie ile to roboty i kosztów.. !! Natomiast pocieszenie polega na tym że mozesz zrobić tak jak ja i inni : w moim jak go kupiłem to pełnych cykli ładowania było +- 2300 i zasięg coś koło 20km. Pojechałem do kolegi który oprócz tego że ma komp serwisowy MUT III to jeszcze jest mechanikiem w serwisie..ale i tak wszystko robiliśmy wedle tego co wyczytałem na australijskim forum.. Podpina się muta -wchodzi w BMU, kasuje jego pamięć i wpisuje się że niby nowa bateria jest. Przed tym ładowanie trwało 4 godziny-po tej pięciominutowej akcji ładowanie trwało ponad 5 godzin... Robilismy to na moje ryzyko..za tydzień zrobię to czwarty raz.. Bateria hula-rozbiezność napięć wynosi zazwyczaj 0,015V-czyli jest wybornie..Możesz sobie to sprawdzić aplikacją phev watchdog. Jeśli rozbieżność napięcia jest duża to wtedy trzeba celę wymienić.. To wszystko już tu przegadane było..Poczytaj...

[ Dodano: 15-07-2024, 18:59 ]
Zapomniałem dodać--po takim zabiegu zasięg na prądziewzrósł do ponad 40km.. po czym z wolna opada. To była pierwsza taka konstrukcja na świecie-ten nasz phev i Mitsu zrobiło go bardzo asekuracyjnie..ale jest sporo egzemplarzy z duzymi przebiegami-400000+ km i są w bardzo dobrej kondycji-to o czymś swiadczy.. Mój sąsiad jezdzi phevem jako taksówkarz i własnie pękło mu 400 tysi.. i ładuje rzadko.. :) -nie ma na to ani czasu ani ochoty..

osek1204 - 16-07-2024, 06:43

Ok dzieki za pomoc
Jak będziesz przeprowadzał ta Procedurę,mozesz opisac krok po kroku jak to zrobić?
Dzieki za pomoc