[14-XX]Space Star/Mirage - Problem z otworzeniem samochodu
donaspl - 16-07-2024, 20:47 Temat postu: Problem z otworzeniem samochodu Cześć,
Rozładował mi się akumulator, zabrałem go do ładowania, ale przed wyjęciem zamknąłem samochód i zamknąłem klapę. Teraz nie mam jak otworzyć drzwi. Posiadam Space Star 2020 z system bezkluczykowym, więc nie mam żadnego wejścia na kluczyk. Z instrukcji wyczytałem, że jest awaryjny kluczyk i mam go, ale gdzie mam go włożyć ? przy żadnych drzwiach nie mam dziurki do klucza. W instrukcji tak na prawdę nic o tym nie ma. Lub może jest sposób żeby otworzyć przednią klapę i włożyć akumulator?
Bizi78 - 16-07-2024, 21:36
Zobacz czy czasem w klamce kierowcy nie na zaślepki pod którą jest miejsce na kluczyk.
donaspl - 16-07-2024, 22:34
Niestety na 100% nie ma. Siedzę już nad tym od kilku godzin i nie ma opcji, wszystkie klamki takie same bez możliwości zdjęcia czy ściągnięcia jakiejś zaślepki. Myślałem, że ja mam coś nie tak z samochodem, ale patrząc na aukcje np : https://www.otomoto.pl/os...h-ID6GyEyP.html
to tu jest dokładnie tak samo, po zbliżeniu można zobaczyć klamki, nie ma tam żadnych zaślepek ani nie są ściągalne. Mysłałem, że może przycisk do otwieralnia da się zdemontować, ale na pewno nie.
Juan Rapru - 27-07-2024, 20:24
Wg. instrukcji fabrycznej, w kluczyku biernym jest schowany kluczyk awaryjny. Po wyjęciu powinien otwierać drzwi pasażera z przodu, przy czym gniazdo do kluczyka nie jest w samej klamce a obok.
Ewentualnie spróbuj się kontaktować z ASO gdzie go kupiłeś albo z Assistance dla Mitsubishi Motors Polska (tel. 22 46319 99).
[ Dodano: 01-08-2024, 22:11 ]
Dało się otworzyć? I jak?
donaspl - 20-09-2024, 14:41
Juan Rapru napisał/a: | Dało się otworzyć? I jak? |
U mnie nie ma nigdzie wejścia na kluczyk. Poradziłem sobie w inny sposób i otworzyłem przednią klapę i włożyłem akumulator
|
|
|