ASX Ogólne - [1.6] Wymiana emblematu Mitsubishi na kierownicy w ASX
mantoCK - 11-05-2025, 20:59 Temat postu: [1.6] Wymiana emblematu Mitsubishi na kierownicy w ASX Cześć MitsuManiacy! 👋
Mam pytanie dotyczące wymiany emblematu Mitsubishi na kierownicy w moim ASX-ie. Na oryginalnym znaczku zaczął się łuszczyć chrom, więc zamówiłem nowy na AliExpress. Nowy emblemat wygląda dobrze, ale ma od spodu bolce/nóżki i nie wiem, czy pasuje jako zamiennik.
Chciałbym zapytać, czy ktoś z Was miał już do czynienia z wymianą takiego emblematu? Czy do jego demontażu i montażu nowego trzeba ściągać poduszkę powietrzną, czy może da się jakoś "podważyć" i wyjąć stary znaczek bez demontażu airbaga?
Z góry dzięki za wszelkie rady i doświadczenia – nie chcę nic uszkodzić, szczególnie jeśli chodzi o elementy związane z bezpieczeństwem 🚗💥🙂
apikus - 12-05-2025, 06:54
| mantoCK napisał/a: | | szczególnie jeśli chodzi o elementy związane z bezpieczeństwem |
A chcesz zamontować emblemat z Alli. Sprawdź najpierw czy spełnia normy bezpieczeństwa, czy przy wybuchu poduszki będzie nożem.
mantoCK - 12-05-2025, 09:32
| apikus napisał/a: | | A chcesz zamontować emblemat z Alli. Sprawdź najpierw czy spełnia normy bezpieczeństwa, czy przy wybuchu poduszki będzie nożem. |
W takim razie gdzie kupić oryginał i jak wygląda jego montaż?
Bizi78 - 12-05-2025, 09:57
Ogólnie emblemat na jaśka nie występuje jako część wymienna w ASX-ie.
Sprzedawany jest w komplecie razem z poduchą .
Ten emblemat, który kupiłeś pewnie jest na maskę lub tylną klapę.
pitt63 - 12-05-2025, 13:43
No, to może tak?
https://allegro.pl/oferta/poduszka-kierowcy-airbag-mitsubishi-asx-15121190134
|
|
|