Outlander I GEN Techniczne - Poszerzenie nadkoli i większe sprężyny
Nabuchcio - 12-05-2025, 20:32 Temat postu: Poszerzenie nadkoli i większe sprężyny Cześć Maniaki!
Zamontowałem większe koła do swojego Mitsubishi i szurają po błotnikach na zakrętach. Fura lata po świecie obciążona, mam namiot dachowy, zamontowane LPG i sprzęt wyprawowy w bagażniku, więc jest obciążenie. Chciałem zamontować większe sprężyny lub podkładki, żeby podwyższyć trochę budę oraz dodać dystanse na kołach, żeby oddalić opony od plastików. I rodzą mi się pytania...
Na początku o sprężyny - jak wasze doświadczenia z większymi/grubszymi sprężynami? Polecacie jakieś? Może wiecie czy z innych auto by coś pasowało?
Drugą sprawą (i w moim mniemaniu trudniejszą) - jakie poszerzenia nadkoli wybrać? Macie coś sprawdzonego do pierwszych outlanderów? Może jakieś uniwersalne poszerzenia? Czy może będą pasować do outlandera poszerzenia np. z Pajero czy L200?
Poszerzenia chce zrobić samemu, więc każde rady dotyczące takiej "operacji" bardzo mile widziane, chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach!
Z góry dziękuję za pomoc!
|
|
|