|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Poszerzenie nadkoli i większe sprężyny |
Autor |
Wiadomość |
Nabuchcio
Nowy Forumowicz Nabuchcio
Auto: Peugeot 206
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-05-2025, 20:32 Poszerzenie nadkoli i większe sprężyny
|
|
|
Cześć Maniaki!
Zamontowałem większe koła do swojego Mitsubishi i szurają po błotnikach na zakrętach. Fura lata po świecie obciążona, mam namiot dachowy, zamontowane LPG i sprzęt wyprawowy w bagażniku, więc jest obciążenie. Chciałem zamontować większe sprężyny lub podkładki, żeby podwyższyć trochę budę oraz dodać dystanse na kołach, żeby oddalić opony od plastików. I rodzą mi się pytania...
Na początku o sprężyny - jak wasze doświadczenia z większymi/grubszymi sprężynami? Polecacie jakieś? Może wiecie czy z innych auto by coś pasowało?
Drugą sprawą (i w moim mniemaniu trudniejszą) - jakie poszerzenia nadkoli wybrać? Macie coś sprawdzonego do pierwszych outlanderów? Może jakieś uniwersalne poszerzenia? Czy może będą pasować do outlandera poszerzenia np. z Pajero czy L200?
Poszerzenia chce zrobić samemu, więc każde rady dotyczące takiej "operacji" bardzo mile widziane, chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach!
Z góry dziękuję za pomoc! |
|
|
|
 |
|
|