To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.8DI-D] Wspomaganie układu kierowniczego

geronimo775 - 17-09-2025, 09:53
Temat postu: [1.8DI-D] Wspomaganie układu kierowniczego
Cześć
Podczas jazdy w koleinach lub nierównościach czasem daje się wyczuć "prowadzanie auta" odczuwalne na kierownicy. Na równej nawierzchni i przy większych prędkościach kierownica jest sztywna. Zawieszenie zrobione, zbieżność ustawiona. Czy doświadczacie coś podobnego, czy jednak należało by zgłębić temat?

pitt63 - 17-09-2025, 11:31

Co konkretnie masz na myśli pisząc o dającym się wyczuć prowadzeniu auta? Zawieszenie było robione, ale co konkretnie? Jeżeli jest to co myślę, to podejrzewam łożyska amortyzatorów, lecz nie wiem czy wymieniałeś.
geronimo775 - 17-09-2025, 11:37

pitt63 napisał/a:
Co konkretnie masz na myśli pisząc o dającym się wyczuć prowadzeniu auta? Zawieszenie było robione, ale co konkretnie? Jeżeli jest to co myślę, to podejrzewam łożyska amortyzatorów, lecz nie wiem czy wymieniałeś.

zostały wymienione wahacze, i końcówki drążków kierowniczych. Czasami jest wrażenie, że "ciągnie kierownicę" czuć w ręku tendencję do skręcania kierownicy szczególnie jak pisałem w koleinach, dołkach

Krzyzak - 17-09-2025, 13:20

To chyba każde auto tak ma... Jak możesz to załóż dużo węższe koła, żeby szerokość opony była mniejsza o 2-3 cm i zobacz na tych samych koleinach czy się tak samo zachowuje.