[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] pompa paliwa - czy warto szukac zamiennika?
Anonymous - 08-05-2007, 21:47 Temat postu: [E33A 2.0] pompa paliwa - czy warto szukac zamiennika? Witam wszystkich i oczywiscie mam pytanie -czy orginalna pompe paliwa ktora jak wiadomo znajduj sie w zbiorniku mozna zastapic pompa np.z opla ktora mozna zamontowac poza zbiornikiem -pytanie bierze sie stad ze u mnie padla wlasnie pompa i okazalo sie ze to co do tej pory pompowalo paliwo bylo zamontowane na zewnatrz zbiornika -tak wiec w srodku napewno nie ma orginalnej , najprosciej byloby zamontowac orginal ale boje sie ruszac wejscia do zbiornika bo sroby ktore trzymaja dekiel sa nie do odkrecenia-nie wiem tylko czy taka zamiana nie narobi wiecej szkody niz kupno zbiornika chodzi glownie o to ze nie wiem jakie cisnienie ma orginal i czy jak zamiennik bedzie mial inne to ni ucierpi cala reszta
deejay - 08-05-2007, 22:22 Temat postu: pompa Witam nie polecam nic kombinować z innymi pompami lepiej zalewać te srubki dobrze nafta codziennie i próbować odkrecać . A pompa w Galu E33 ma ci¶nienie jak się nie myle 3,2 bar. Pozdrawiam
JaGrab3 - 08-05-2007, 22:46
Ja mam pompe paliwa ale pod gala EA jak by co. Moze ci przypasuje jak by co to daj znac.
Krzyzak - 09-05-2007, 09:18
cisnienie mierzysz za filtrem paliwa w komorze silnika - powinno byc ok. 250-270 kPa przy zamknietej petli regulatora cisnienia (nie musisz wiedziec co to jest - wystarczy, zebys tylko sprawdzil cisnienie za filtrem paliwa)
co do samej pompy, to zamiennik w sklepach JC/IC kosztuje do ok. 200 zl; mozesz wymienic pompe na zewn. i widac teraz bedzie to najlatwiejsze wyjscie - tylko kup identyczna jak ta zalozona - powinna miec jakies oznaczenia by rozpoznac marke/model pompy
|
|
|